Η 3η ….πλευρά του Ωραιοκάστρου, στο 3ο δημοτικό, η πλευρά του πολιτισμού. Γονέας από τη Συρία εκλέχθηκε στο Δ.Σ σε σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου!

Νοεμβρίου 14, 2018
Από

Την ευχάριστη έκπληξη των εκλογών του  συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, αποτέλεσε η εκλογή του Σύριου Αγά Φάραζ. Ο Αγά Φάραζ είναι  οδοντίατρος γναθοχειρουργός, κάτοικος Ωραιοκάστρου τα τελευταία περίπου δύο χρόνια και έχει δύο αγοράκια που είναι μαθητές στο 3ο δημοτικό σχολείο.

Τα παιδιά όπως είναι φυσικό δεν αντιμετώπισαν ποτέ κανένα πρόβλημα με τα άλλα παιδιά του σχολείου. Αντίθετα γρήγορα απέκτησαν φιλίες και ανέπτυξαν δεσμούς που τα βοηθήσανε να ανταποκριθούν  και στις απαιτήσεις του σχολείου. Η μοίρα που λέμε της ζωής, έπαιξε άσχημα παιχνίδια με την πατρίδα του Φάραζ, τη Συρία κι έτσι για να προστατέψει την οικογένειά του  βρέθηκε στην Ελλάδα.

 Με την Ελλάδα όμως ο Φάραζ είχε ιδιαίτερους δεσμούς και δεν του ήταν καθόλου ξένη, αφού σε αυτήν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην οδοντιατρική  και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έτσι με τον πόλεμο, μετά απο το Κουβέιτ,  ο Φάραζ, επέστρεψε στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά για να βρει καταφύγιο για  την οικογένειά του, τη  σύζυγό  και τα δυο του παιδιά. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε  στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες εθελοντικά σε όσους είχαν ανάγκη.

Τώρα οι γονείς του σχολείου τον παρότρυναν να συμμετάσχει στις εκλογές του συλλόγου και τον εξέλεξαν στο Δ.Σ. δείχνοντας το άλλο πρόσωπο, το πρόσωπο του πολιτισμού που είναι κυρίαρχο και στο Ωραιόκαστρο, που τόσα άδικα διασύρθηκε από τον ρατσισμό και το μίσος  μιας ακραίας μειοψηφίας με αφορμή την φοίτηση κάποιων προσφυγόπουλων. Η ανθρωπιά  νίκησε το μίσος, προς ανθρώπους που βρέθηκαν στην  πολύ δύσκολη θέση του πρόσφυγα.   

Στην εκλογή του Αγά Φάραζ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μεταφέροντας την είδηση στους συναδέλφους του, οι οποίοι απάντησαν μ’ ένα θερμό χειροκρότημα.

“Ευτυχώς η Ελλάδα μας δείχνει το δρόμο και οι γονείς του Ωραιοκάστρου δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αγάπης. Επικροτούμε την εκλογή του Σύρου οδοντιάτρου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. ‘Οπως τα παιδιά έδειξαν το δρόμο και δέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που τα κλείδωναν κι΄ αρνούνταν την πρόσβαση, έτσι ήρθε τώρα η καλύτερη απάντηση από τους γονείς”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Φάμελλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός συνδύασε την εκλογή του Σύρου οδοντιάτρου με το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος συμπαραστάθηκε στον αδελφό του, Θανάση, στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε, τονίζοντας πως “εμείς ζητάμε συγγνώμη από τα αδέλφια Αντετοκούμπο που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας”.

Με την ευκαιρία αφού ευχηθούμε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ να αναφέρουμε και τα αποτελέσματα:

 Αποτελέσματα εκλογών για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Ψήφισαν 116
Έγκυρα 113
Άκυρα 3

Για το ΔΣ

1.Γούλας Aπόστολος
2.Κανιωρης Γιώργος
3.Λειβαδιωτου Χριστίνα
4.Σερμα Σοφία

5.Κωνσταντοπούλου Ανθή
6.Καραγιαννακη Αριανδη
7.Αγά Φαραζ

 Για την Ένωση Γονέων

1.Χαψη Αλεξάνδρα
2.Μπάτος Αστέριος
3.Τσιανιου Θεανώ

Για την εξελικτική επιτροπή

1.Θεοχαριδου Βασιλική

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + 9 =