Ηχηρό «ΟΧΙ» των μαθητών στο τέρας του φασισμού και του εθνικισμού. «Έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Νοεμβρίου 29, 2018
Από

Η απόπειρα των ακροδεξιών και εθνικιστών να εισβάλουν στα σχολεία και να ενσταλάξουν στην καρδιά των μαθητών  το δηλητήριο του μίσους και του φασισμού απέτυχε. Στη συντριπτική πλειοψηφία των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι μαθητές αγνόησαν ή και αντιστάθηκαν στις λεγόμενες «εθνικιστικές καταλήψεις».

Οι «μαθητικές» καταλήψεις  που ακούμε ότι γίνονται είναι πολύ περιορισμένες  και στην συντριπτική τους πλειοψηφία γίνονται από μια μειοψηφία μαθητών που βοηθιέται από μια ντουζίνα εξωσχολικούς ναζιστές.

Τα καλέσματα που γίνονται προς την «ελληνόψυχη νεολαία» είναι όλα ανώνυμα, δεν προέρχονται από επίσημους φορείς.

Όλοι ξέρουμε όμως ότι διακινούνται από ναζιστικά σάιτ, ναζιστικά τρολοπροφιλ και τους υπόδικους ναζιστές βουλευτές.

Μάλιστα εξωσχολικοί πετούν ανώνυμα τρικάκια έξω από σχολεία τυπωμένα σε ακριβό ιλουστρασιόν χαρτί που απαιτεί πολλά λεφτά για να τυπωθεί. Ποιος πληρώνει για όλα αυτά;

Σε πολλά σχολεία απειλήθηκαν μαθητές για να συμμετέχουν στην κατάληψη. Απειλήθηκαν και καθηγητές.

Σε άλλες περιπτώσεις κρεμούν ένα πανό έξω από ένα σχολείο για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και λένε πως έχει κατάληψη για τη Μακεδονία, ενώ μέσα γίνεται μάθημα.

Στα πανό τους και στους τοίχους των σχολείων αυτών δεν γράφουν μόνο εθνικιστικά συνθήματα μίσους γεμάτα με δολοφονικά ένστικτα, αλλά ζωγραφίζουν κέλτικους σταυρούς, σύμβολα των απανταχού ναζί.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αυτά τα ναζιστικά σάιτ διακινούν λίστες με ονόματα σχολείων σε χωριά της Μακεδονίας, τα οποία χωριά δεν έχουν καν σχολεία!!!

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ από αυτές, δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο που έκανε κατάληψη κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του σχολείου.

Είναι προκλητικό να το

παίζουν πατριώτες, τα

δισέγγονα του Χίτλερ, αυτοί

που έχουν για σημαία τους

τη σβάστικα των ναζί. 

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για τη λευτεριά.

Είναι προκλητικό να μιλάνε για την Κύπρο, οι φασίστες που έχουν εικόνισμα τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη χούντα που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Όπου το βάλανε ως θέμα κατάληψης φάγανε πόρτα.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε: Οι μαθητές να προτάξουν τις δικές τους ανάγκες και να μην απαντήσουν με εθνικισμό

Οι καταλήψεις  που γίνονται τώρα δεν έχουν ευρεία απήχηση στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας και όπου συζητιέται το θέμα απομονώνονται τέτοιες φωνές δηλαδή ακροδεξιές οργανώσεις, χρυσαυγίτες κ.ά. που με τα συνθήματα τους σπέρνουν το μίσος».

 Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 5