Σε τροχιά απαξίωσης και διάλυσης η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου. Τα βρόντηξε και ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης. Βροχή παραιτήσεων και εκλογές!

Δεκεμβρίου 4, 2018
Από

Όποιος παραταξιακά  περπατεί, λάσπες και ….. πατεί, για να παραφράσουμε τη γνωστή παροιμία, που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα κωμικοτραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ένωση Γονέων του Ωραιοκάστρου.

Η οποία δεν έγινε γνωστή τόσο για το έργο της, που είναι μάλλον ανύπαρκτο,  αλλά όσο για  τα προεκλογικά καμώματα μιας μερίδας του διοικητικού συμβουλίου. Η  οποία  μερίδα λειγουρεύεται… «δημαρχεία» , σύμφωνα και με τη γνωστή  δήλωση της προέδρου. Δήλωση με την οποία τάχθηκε υπέρ  μιας  παράταξης ενόψει των δημοτικών εκλογών.  Με την οποία παράταξη μας ενημέρωσε ότι κατεβαίνει και υποψήφια δημοτική σύμβουλος για να λύσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης. 

Η παραταξιακή δήλωση της προέδρου, που μας γύρισε  στις χαριτωμένες ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες εποχής Μαυρογιαλούρου και Κάτω Ραχούλας, όπως ήταν επόμενο λειτούργησε διαλυτικά για την Ένωση. Αμέσως προκάλεσε δύο παραιτήσεις. Του Αστέριου  Μπάτου και την τελευταία παραίτηση του Γ. Γραμματέας της Ένωσης  Βασίλη Ρούση.

Η ίδια αυτή παραταξιακή δήλωση της προέδρου αποτέλεσε και το τελειωτικό χτύπημα απαξίωσης της  Ένωσης, η οποία ειρήσθω έν παρόδω, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει να επιδείξει και κάποια αξιόλογη δράση για τα προβλήματα των σχολείων.

Έτσι -σύμφωνα και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης- η Ένωση οδηγείται εσπευσμένα σε εκλογές λόγω ακριβώς της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί.  Εκλογές που θα γίνουν αμέσως μετά τις γιορτές. Να σημειώσουμε ότι η θητεία αυτού του Δ.Σ έληγε  τον Μάρτιο.

Κι αφού ξεκινήσαμε με παροιμία, ας κλείσουμε με  μια ακόμη, που αφορά τη διοίκηση του Δήμου, που τόσα τραβάει αυτό τον καιρό,  «Όποιος ξένο σκύλο θρέφει, μόνο το λουρί του μένει».

Παραθέτουμε και το σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης, το οποίο δείχνει και τη σαστιμάρα που επικρατεί. Επίσης δεν έχει ούτε ημερομηνία, αλλά  ούτε τις υπογραφές της προέδρου και του Γ. Γραμματέα, όπως στα …παλιά καλά χρόνια.

Με τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Ένωση δεν αποκλείεται και η είσοδος παραγόντων στον αγωνιστικό χώρο.

Δελτίο τύπου

Η ανοίκεια επίθεση που παίζεται στην πλάτη της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου από συγκεκριμένους ανευθυνο-υπεύθυνους επικριτές, «καρεκλοκένταυρους» διαχειριστές χρηματικών κονδυλίων σε δημοτικά «πόστα» και καθοδηγούμενα διαδικτυακά «τρολ», που εσχάτως «ανακάλυψαν» την ύπαρξη της Ένωσης γονέων και Κηδεμόνων, και προσπαθούν να εξαργυρώσουν παραταξιακές «επιταγές», απαξιώνει και τους ίδιους με τις ασυνάρτητες καταγγελίες τους και διαπιστώνεται ότι αποτελεί πολιτική σπέκουλα. Προφανώς οι ίδιοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους τμήμα του «εκπαιδευτικού γίγνεσθαι» του Δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά αποτελούν παραταξιακά φερέφωνα.

Σ’ όλους αυτούς που καταφέρονται εναντίον της Ένωσης και των μελών της, ένα μόνο μήνα πριν την ολοκλήρωση της θητείας της, απαντούμε ότι η επιλεκτική στοχοποίηση μελών της, καθώς και η αθέμιτη προσπάθειά τους να «επιβάλουν» την παραίτηση προσώπων που συμμετέχουν στα κοινά με οποιαδήποτε ιδιότητα, ενώ οι ίδιοι και οι σύντροφοι τους δεν παραιτούνται από αντίστοιχες θέσεις, είναι «φτηνή πολιτική» και αποτελεί προβοκατόρικη και υποκριτική ενέργεια.

Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι θα ολοκληρώσει την θητεία της και θα τηρήσει τις καταστατικές αρχές, σεβόμενη όλους του γονείς του Ωραιοκάστρου που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

 

Το Δ.Σ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 + 1 =