Συνάντηση του δημάρχου με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, Σύρο πρόσφυγα Αγά Φιρά.

Δεκεμβρίου 5, 2018
Από

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται …Μπράβο όμως στο δήμαρχο, που έστω και καθυστερημένα κατάλαβε ότι είναι δήμαρχος ενός μεγάλου και σύγχρονου Δήμου κι όχι κάποιου απομονωμένου, φοβικού περιθωριακού και ρατσιστικού χωριού και φέρεται αναλόγως.

Έσφιξε το χέρι ενός πρόσφυγα για να τον συνεχάρη για την εκλογή του και είδε ότι όχι μόνο δεν κόλλησε καμιά αρρώστια, αλλά ότι είναι κι αυτοί σαν κι εμάς, σαν όλους τους ανθρώπους.

Γιατί οι πρόσφυγες πολέμου δεν είναι μια ξεχωριστή κατηγορία κακών ανθρώπων, είναι μια κοινωνία ολόκληρη με όλα τα επαγγέλματα, εργάτες, γιατρούς, δασκάλους, επαγγελματίες κλπ, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια ίσως από τις δυσκολότερες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος. Να αφήσουν την πατρίδα τους για να σώσουν  συνήθως, ότι πολυτιμότερο τους απέμεινε,  τα παιδιά, αναζητώντας την τύχη τους στο άγνωστο.

Έτσι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εύκολος στόχος του μίσους των ρατσιστών και των φασιστών. Η ανθρωπιά κι ο πολιτισμός όμως στο τέλος νικούν το μίσος. Και οι γονείς του 3ου δημοτικού, με την συμβολική ανάδειξη του Αγά Φιρά στη θέση του αντιπροέδρου, μας έκαναν περήφανους, αφού έδειξαν ότι η κοινωνία του Ωραιοκάστρου είναι μια φιλόξενη, δημοκρατική και αλληλέγγυα κοινωνία, που δίνει το χέρι, σε όσους βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση, όπως και οι πρόσφυγες.

Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι αλήθεια τι  έχουν να πουν  επί του θέματος, όταν μερικοί αυτούς κάνουν ψηφοδέλτια φρίκης με κάθε λογής ρατσιστές σε αυτά; 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

«Είχα σήμερα την χαρά να υποδεχθώ και να έχω έναν εποικοδομητικό διάλογο με  τον Αγά Φιράς στο Δημαρχείο και να τον συγχαρώ για την εκλογή του στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, όπου και έλαβε τη θέση του αντιπροέδρου.

Από την πλευρά του ο κ. Φιράς δήλωσε την στήριξή του στη διοίκηση του δήμου και ότι θα εργαστεί στο πλευρό μας για το καλό της σχολικής ενότητας, της νεολαίας και του δήμου γενικότερα.

Η εκλογή του στέλνει  ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος μας αποτελεί μία κοινωνία αλληλεγγύης, πλουραλιστική, δημοκρατική και πάνω από όλα φιλόξενη. Εύχομαι στον  κ.Φιράς κάθε επιτυχία στο πλαίσιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και κάθε ευτυχία σε αυτόν και στην οικογένεια του».

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 + = 6