Φασιστικός εκφοβισμός κατά εκπαιδευτικών στο 1ο Λύκειο Ωραιοκάστρου. Να πάρει θέση ο Δήμος και η Ένωση γονέων Ωραιοκάστρου!

Δεκεμβρίου 12, 2018
Από

Ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου καταδικάζει τα συνθήματα υβριστικού περιεχομένου με χυδαιότητες, βωμολοχίες και απειλές κατά καθηγητών του σχολείου, τη φθορά σχολικής περιουσίας και  τις καταστροφές στον αύλειο χώρο.

Τα συνθήματα  είναι φασιστικής ιδεολογίας και ζητάει από την εκπαιδευτική κοινότητα τους γονείς και το Δήμο, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές χυδαιότητες.

Και επισημαίνει  ότι «τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο ζημιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και γενικότερα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης και προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία του Ωραιοκάστρου».

Επίσης ο σύλλογος διδασκόντων « καλεί όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου, μαθητές, γονείς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν, να καταδικάσουν και να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου»  και δηλώνει ότι το Ελεύθερο Δημοκρατικό Σχολείο «δεν πτοείται  και θα συνεχίσει  να αποτελεί βασικό πυλώνα  δημοκρατικής και ανθρωπιστικής σκέψης και διαλόγου».

Επιπλέον καλεί τη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις ενέργειές της, ώστε κανένα αφύλακτο σχολείο να μην αποτελέσει εκ νέου θέατρο παρόμοιων γεγονότων.

«Συμπαραστεκόμαστε

με όποιο τρόπο

χρειαστεί στο

συνάδελφο μας».

«Τη Δευτέρα 10/12 θρασύδειλα νεοφασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία εκτόξευσαν απειλές εναντίον συναδέλφου μας, μέλους της Ε` ΕΛΜΕ, γράφοντας συνθήματα στο σχολείο του, με το όνομά του, απειλές κατά της ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, υπογράφοντας με αγκυλωτούς σταυρούς.

Καταγγέλλει  η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της,  κάνοντας λόγο για νέα απόπειρα εκφοβισμού από «αυτούς που επιχείρησαν την πρόσφατη συντονισμένη προσπάθεια εθνικιστικής και φασιστικής εισβολής στα σχολεία με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα».

«Συμπαραστεκόμαστε με όποιο τρόπο χρειαστεί στο συνάδελφο μας και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την ελευθερία και τη ζωή των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών» δηλώνει η Ε` ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «θα συνεχίσει να καλεί σε πρωτοβουλίες με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά και στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δικαιώματος στη γνώση και τη μόρφωση».

Και καταλήγει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι: «Οι απειλές τους δε μας τρομάζουν, θα βρουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που παλεύουν ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό».

 Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μαθητές του 1ου Λυκείου  δεν έκαναν  κατάληψη και δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη «συμφωνία των Πρεσπών», όπως έκαναν μερικά σχολεία, των οποίων οι  μαθητές τους ούτε καν ήξεραν το περιεχόμενό αυτής της συμφωνίας.

Τέλος να επισημανθεί ότι πριν από  δύο χρόνια στον ίδιο δήμο,  είχαν εκδηλωθεί ξενοφοβικές αντιδράσεις από ομάδα ακροδεξιών ενάντια στην φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου, οι οποίες απομονώθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 + = 8