• .
  • .
  • .

Η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων απαιτεί συνδυασμό των υπηρεσιών και της συμμετοχής των πολιτών.

Ιανουαρίου 10, 2019
Από

Οι υπηρεσίες,  Δήμος- Περιφέρεια, οφείλουν να προετοιμαστούν εξασφαλίζοντας  μηχανήματα, προσωπικό και αλάτι. Οι πολίτες οφείλουν να εξοπλιστούν με υπομονή, λογική και προσωπική συμμετοχή στην αντιμετώπιση των  προβλημάτων από τα έντονα καιρικά   φαινομένα.

 Η προσωπική συμμετοχή των πολιτών συνίσταται στην παθητική αντιμετώπιση, που απαιτεί όχι άσκοπες μετακινήσεις  και παραμονή στο σπίτι.   Η  ενεργητική αντιμετώπιση απαιτεί τον καθαρισμό των πεζοδρομίων από τα χιόνια και η ρίψη αλατιού που πρέπει να εξασφαλίσει ο Δήμος ή άλλων υλικών όπως  πριονίδι  ή ακόμη και στάχτη από το τζάκι.

Ο χειρισμός όμως αυτών των θεμάτων γενικότερα από μερικούς δημάρχους είναι κλαυσίγελος! Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ο Δήμος ξέμεινε από αλάτι, στο πιο κρίσιμο σημείο. Ευτυχώς όμως  ανέβηκε η θερμοκρασία μετά την χιονόπτωση κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με τους τραυματισμούς που θα προκαλούνταν από τον παγετό. Σε ένα αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχασε «η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα».

Ο  Δήμος θα έπρεπε να φρόντιζε να αφαιρεθούν αυτές οι μεγάλες ποσότητες χιονιού από τα πεζοδρόμια με τη συνεργασία των πολιτών. Να συντόνιζε και να καλούσε τους πολίτες για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων με προγραμματισμό ανά οδό με την εξασφάλιση φορτηγών κι ανυψωτικών μηχανημάτων.  Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά έμεινε, όπως αναφέρθηκε  κι από το αναγκαίο αλάτι.

 Επίσης  καλό θα είναι να είναι  προετοιμασμένες  για κάθε έκτακτο γεγονός και οι οικογένειες και όλοι οι πολίτες. Επ΄ αυτού υπάρχει και η  Πολιτική Προστασία που δίνει οδηγίες έγκυρες!

Τέλος σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, μέχρι στιγμής οι δήμοι Χαλκηδόνας, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη έχουν καταθέσει αίτημα για χορήγηση αλατιού από την Περιφέρεια. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν αναφέρεται.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − 6 =