Αδέσποτα στοιχεία για …..εισαγόμενα αδέσποτα ενόψει των εκλογών στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 1, 2019
Από

Αυθαίρετα και ανυπόστατα στοιχεία σχετικά με τα αδέσποτα ακούστηκαν σε πρόσφατη δημόσια προεκλογική εκδήλωση με θέμα τα αδέσποτα, που προκαλούν το λιγότερο απορία.   Τα στοιχεία που παρατέθηκαν λένε ότι τα αδέσποτα είναι εισαγόμενα, αφού  το 40% προέρχεται από άλλες περιοχές, το 20% από  κυνηγόσκυλα,  το 20% από τα άλλα αδέσποτα και το  20% από τσομπανόσκυλα και τα μη στειρωμένα οικόσιτα!!!!

 

Με λάθος στοιχεία δεν

λύνεται ποτέ  ένα

πρόβλημα.

 Τα στοιχεία αυτά όμως δεν τεκμηριώνονται  από κανένα δεδομένο, ούτε από καμιά πηγή. Για αυτό χαρακτηρίζονται ως  τελείως αυθαίρετα και ανυπόστατα. Και με λάθος στοιχεία φυσικά δεν λύνεται ποτέ  ένα πρόβλημα.

Και για αυτό ίσως δεν λύθηκε  κι όταν είχε την σχετική αρμοδιότητα στην άσκηση εξουσίας κατά το παρελθόν, αυτός που τα ανακοίνωσε. Γιατί όταν διακηρύσσεις και πιστεύεις  ότι το πρόβλημα με τα  αδέσποτα προκαλείται από τα «εισαγόμενα», τότε οι αρμόδιοι απαλλάσσονται των ευθυνών και το πρόβλημα παραμένει εσαεί  άλυτο.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο «πρόγραμμα»  για τα αδέσποτα που εφαρμόζει η νυν η διοίκηση του Γαβότση, με τον …φιλόζωο κο Ζιακούλη, το ίδιο «πρόγραμμα» με τον ίδιο κτηνίατρο εφαρμόζονταν  και κατά το παρελθόν με άλλη διοίκηση στην οποία συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος  που ανακοίνωσε τα παραπάνω στοιχεία.

Το γνωστό  «πρόγραμμα» χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση.  Χωρίς διαφάνεια, αφού δεν γίνονται ποτέ γνωστοί οι όροι της ανάθεσης, αλλά κυρίως χωρίς να υπάρξει ποτέ καταγραφή και μητρώο δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων του δήμου κι άρα χωρίς ποτέ να ελεγχθούν οι εργασίες και οι υπηρεσίες που προβλέπονται και προσφέρονται  για την φροντίδα  και την περίθαλψη τους.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι δεν τέθηκε ποτέ από την αντιπολίτευση το θέμα αυτού του «προγράμματος»  και της ανάθεσης του στο δημοτικό συμβούλιο.

Μόνο εάν υπήρχε μητρώο δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων του Δήμου, θα μπορούσαν να  υπάρξουν έγκυρα στοιχεία. Αλλιώς το να επικαλείται ο καθένας και να αναφέρει διάφορα στοιχεία, χωρίς πηγές και δεδομένα είναι σαν τα στοιχεία που επικαλέστηκε μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι  του τα έδωσε ένας εξωγήινος στον Υμηττό!

Τα αναφέρουμε αυτά γιατί κουραστήκαμε να ακούμε αυτή τη μόνιμη καραμέλα που έχουν για δικαιολογία πολλές  δημοτικές αρχές, προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Ότι για τα αδέσποτα δεν φταίνε οι διοικήσεις των Δήμων -που  σύμφωνα με τον νόμο είναι αρμόδιες- αλλά κάτι κακοί και σκοτεινοί τύπου που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να  μεταφέρουν αδέσποτα από τον έναν Δήμο στον άλλον.

Εάν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα θα ήταν ένα καλό ανέκδοτο για να ξεραθεί κάποιος  από τα γέλια.  Αλλά φτάνει. Νισάφι πια. Αν είχαν  ανθρώπινη φωνή τα αδέσποτα θα μας έλεγαν πολλά. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που εκμεταλλεύονται ορισμένοι.

Επίσης να αναφέρουμε ότι η  μόνη φορά που εφαρμόστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων στο δήμο Ωραιοκάστρου με συμβάσεις περισυλλογής, μεταφοράς και φιλοξενίας, αλλά και περίθαλψης και στειρώσεων, ήταν για ένα μικρό διάστημα προεκλογικό της προηγούμενης διοίκησης Σαραμάντου, μετά από καταγγελίες  και  βέβαια κάτω από την πίεση του Φιλοζωικού συλλόγου.

Τέλος εάν το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα οφείλεται  στην μεταφορά τους από άλλους Δήμους, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν και δήμοι που δεν έχουν πρόβλημα με τα αδέσποτα, αφού σύμφωνα με την θεωρία των εισαγόμενων αδέσποτων  αυτά μεταφέρονται σε άλλους δήμους.  Αλλά  τέτοιοι Δήμοι δεν υπάρχουν, όλοι παραπονιούνται.  Εκτός από εξαιρέσεις όπου οι διοικήσεις  θέλουνε  να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουνε.

Όσοι Δήμοι δεν το αντιμετωπίζουν  δεν είναι τυχαίο ότι επικαλούνται τις ίδιες αστείες δικαιολογίες ότι δήθεν έρχονται εισαγόμενα αδέσποτα. Άραγε με  …φορτηγά τριαξονικά που τα ξεφορτώνουν στα όρια τους; θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος αφελής, εάν είχε όρεξη  να συνεχίσει την πλάκα. 

Κι όλα αυτά φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν πιστευτά, μόνο ένα κάποιος απευθύνονταν σε εξωγήινους και όχι σε φιλόζωους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 × = 48