Οι άνθρωποι που αγαπούσαν τα σκυλιά. Κι όχι μόνο! Κοπή πίτας του Φιλοζωικού Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 3, 2019
Από
Η καρδιά του σκύλου χτυπάει μόνο για τον άνθρωπο. Και η καρδιά όλων όσων βρέθηκαν στον κοπή της πίτας του Φιλοζωικού χτυπούσε για τα αδέσποτα. Οι «παράξενοι» δεν είναι πια οι φιλόζωοι, αλλά όσοι ακόμη φοβούνται τα σκυλιά.

Μια φορά δάκρυσε ο Οδυσσέας κατά την Οδύσσειά του. Όταν είδε τον  πιστό του σκύλο τον Άγρο, που ξεψύχησε μόλις τον αντίκρισε  ύστερα από είκοσι χρόνια αναμονής. Οι Φιλόζωοι στο Ωραιόκαστρο δακρύζουν κάθε μέρα  με τα βάσανα των αδέσποτων στον άνισο αγώνα που δίνουν για αυτά.

Λένε ότι η σχέση του σκύλου με τον άνθρωπο είναι ένα θείο δώρο. Ότι είναι μια ειδική χημεία, που οι ρίζες της χάνονται στα αρχέγονα βάθη του χρόνου. Για αυτό και ο Μίλαν Κούντερα είχε πει ότι οι  σκύλοι  είναι ότι απέμεινε από τον παράδεισο. Δεν ξέρουν ούτε κακία, ούτε φθόνο, ούτε δυσφορία.

Για αυτό και τα αδέσποτα κατάφεραν ακόμα  κι αυτούς  που είναι σαν τον σκύλο με την γάτα, αντίπαλοι στην πολιτική και στις δημοτικές εκλογές να τους συγκεντρώσουν  και να γεμίσουν την αίθουσα στο  Cafe Belle Epoque, όπου με  παρουσιάστρια της βραδιάς την εξαιρετική κα Μαρία Ιακωβάκη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίτας του Φιλοζωικού.

 

Εάν  το ερώτημα, οι άνθρωποι εξημέρωσαν τους σκύλους ή οι σκύλοι εξημέρωσαν τον άνθρωπο, παραμένει,  ένα είναι σίγουρο. Ότι η σχέση σκύλου κι ανθρώπου είναι μια μοναδική  σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Και ότι η   απλόχερη και αληθινή αγάπη του σκύλου, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του ανθρώπου.

Για αυτό κι όσοι έχουν σκύλο τον θεωρούν σαν ένα μέλος της οικογένειας τους και δεν τον διαχωρίζουν. Έτσι και τα αδέσποτα, είναι μέλη  του Δήμου μας και δεν πρέπει να τα διαχωρίζουμε. Γιατί τα αδέσποτα το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να γεμίσουν τις γειτονιές και τους δρόμους του Δήμου με την ανεξάντλητη άδολη αγάπη τους, χαρά  και τρυφερότητα. Να γίνουν οι άγγελοι φύλακες.

Αρκεί ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και οι άνθρωποι να απλώσουν το χέρι τους με καλοσύνη και να τα ψιθυρίσουν λόγια φιλικά. Ας μην φοβούνται λοιπόν τα αδέσποτα, όσοι ακόμα από τους κατοίκους παραπονιούνται. Ας φοβούνται τους αρμόδιους. Από τα αδέσποτα μόνο όφελος θα έχουν.

Γιατί όλα  τα καταλαβαίνουν  οι σκύλοι.  Ακόμη και την απουσία του δημάρχου από την κοπή της πίτας, όπως και την γενικότερη αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Και ας ασχολήθηκε με τους σκύλους  ο μεγαλύτερος από τους ποιητές όλων των αιώνων, ο Όμηρος, που έγραψε για  τον  Άργο, τον σκύλο του Οδυσσέα και  έγινε το διαρκές σύμβολο πίστης και  αγάπης των σκύλων προς τους ανθρώπους τους.

Κι όχι μόνο ο Όμηρος, αλλά και όλοι οι  σημαντικοί συγγραφείς εμπνεύστηκαν από τους σκύλους και έγραψαν πολλά βιβλία για αυτούς. Έτσι ώστε να λέμε ότι ο σκύλος είναι  το ζώο που ο άνθρωπος το διάλεξε ως κομμάτι της ζωής του, αλλά  και της βιβλιοθήκης του και να λέμε ότι η φιλοζωία, είναι πολιτισμός!

Από την πασίγνωστη  Λάσση, που έγινε και τηλεοπτική σειρά , στον  «Μάγκα», το  βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Από τον Μπακ, στο Κάλεσμα της Άγριας Φύσης,  στον Μιλού του Τεν Τεν. Από τον  Ιντεφίξ του Αστερίξ στον  Ράτα Πλάν του Λούκυ Λουκ.

 Στους συνδημότες που ακόμα διαμαρτύρονται για τα αδέσποτα, φθάνοντας και στη σημείο να ζητάνε τον εκτοπισμό τους από τους δρόμους του Ωραιοκάστρου, να τους θυμίσουμε τα λόγια της  Merilyn Monroe . «Τα σκυλιά ποτέ δε με δαγκώνουν.  Μόνο οι άνθρωποι». Ας κάνουμε λοιπόν τα αδέσποτα κομμάτι του Δήμου μας.

Αναζητείται, όποιος την δει να ενημερώσει!

Έτσι  όσα περιστατικά αναφέρονται σε βάρος των αδέσποτων, να ξέρουν ότι δεν φταίνε αυτά. Και εάν κάποιοι πρέπει να απομακρυνθούν, να απομακρυνθούν από την διοίκηση του Δήμου, οι αρμόδιοι για την διαχείριση των αδέσποτων κι όχι τα αδέσποτα.   Για να πάψουμε επιτέλους να γινόμαστε σαν Δήμος  για τα αδέσποτα …το ρεζίλι των σκυλιών.

Μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε έναν  τέλειο κόσμο στο Δήμο χωρίς αδέσποτα, όπου ο κάθε σκύλος θα έχει ένα σπίτι και το κάθε σπίτι θα έχει τουλάχιστον  έναν σκύλο.

Και του χρόνου λοιπόν, με λιγότερα αδέσποτα , λιγότερα βάσανα για αυτά  και πολλές, πολλές ουρίτσες να κουνιούνται στους δρόμους και στις αυλές του Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 7