Ζητείται άδεια για εκσκαφή για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στον Μονόλοφο, Ωραιοκάστρου!

Φεβρουαρίου 5, 2019
Από

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και στο δήμο Ωραιοκάστρου!  Δύο θέματα ξεχώρισαν κατά  τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης. Το 30ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η «Λήψη απόφασης για έγκριση άδειας για την εκσκαφή για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στην περιοχή Πουρνάρ Μαχαλά, Μονολόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου».

Αφού το εισηγήθηκε ο πρόεδρος  οι  δημοτικοί σύμβουλοί άρχισαν να τοποθετούνται. Μερικοί ζήτησαν μάλιστα να αυξηθεί η εγγυητική προς τον Δήμο από 10.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ! σου λέει τζάμπα είναι να λες ανοησίες.  Τότε όμως θυμήθηκε ο πρόεδρος ότι απαιτείται και η σχετική απόφαση από  το Τοπικό Συμβούλιο Μεσαίου- Μονολόφου και έτσι τελικά η απόφαση αναβλήθηκε.

Οι ενδιαφερόμενοι έμειναν με τα σκαφτικά εργαλεία στο χέρι. Οι άνθρωποι  θέλησαν να κάνουν νόμιμα την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού. Νόμιμα  σημαίνει ότι θα πρέπει να παρίσταται κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής εκπρόσωπος του Δήμου, τα έξοδα του οποίου θα καλύψουν, καθώς και να αποκαταστήσουν τον χώρο μετά το πέρας των χωματουργικών εργασιών. Επίσης να δώσουν και το 50% του θησαυρού στο Δήμο!

Με τον δήμο όμως που έχουν μπλέξει οι άνθρωποι, δεν αποκλείεται να το έχουν ήδη μετανιώσει.

Ένα άλλο θέμα που επίσης δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, ήταν  το 23ο , με το οποίο καλούνταν να αποφασίσει πόσες κότες κι άλλα οικόσιτα ζώα, όπως κουνέλια, δικαιούται να έχει ένας κάτοικος και τι προδιαγραφές απαιτούνται.

Ο οικισμός ας πούμε του Ωραιοκάστρου που έχει πάνω από  20.000 κατοίκους, δικαιούται να έχει κάποιος μέχρι τρεις κότες! Αυτό ήταν! Το Τοπικό συμβούλιο του Ωραιοκάστρου, άστραψε και βρόντηξε και ποιος δεν το φοβήθηκε! Δεν δέχθηκε τον προβλεπόμενο αριθμό, αλλά ούτε και αντιπρότεινε άλλη πρόταση με άλλο αριθμό οικόσιτων. Επίσης δεν διευκρινίστηκε  εάν στις τρεις κότες θα λογαριάζεται και ο κόκορας! 

Έτσι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Παναγιωτίδη να αναβληθεί το θέμα και αφού εξασφαλίσει εμπεριστατωμένες προτάσεις από τα Τοπικά συμβούλια να το επαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση. Αποτέλεσμα και για τα οικόσιτα να υπάρχει καθυστέρηση στο Δήμο.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 × = 3