Τελείωσε ο Γολγοθάς των απολυμένων κι αρχίζει ο Γολγοθάς του Γαβότση! Ποιος θα πληρώσει τον «λογαριασμό»! Πάντως όχι οι δημότες , να το ξέρεις!

Φεβρουαρίου 12, 2019
Από

Θα μείνει για πάντα αξέχαστη η Πρωτοχρονιά του 2016 στους απολυμένους συμβασιούχους, στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους. Αλλά και στον Γαβότση. Τότε που μόλις προσλήφθηκαν στις 28/12/15 κι έκαναν όνειρα. Όνειρα για ένα ζεστό ρούχο, για λίγη ζεστασιά στο σπιτικό, για ένα πιάτο φαΐ! Κι αυτά τα όνειρα ήρθε ο Γαβότσης και τα γκρέμισε.

Τους πέταξε εν ψυχρώ στο δρόμο!  53 συμβασιούχους με τις οικογένειες τους που περίμεναν να ζήσουν από την 8 μηνη σύμβαση εργασίας που μόλις πριν από τρεις ημέρες είχαν υπογράψει και είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.  

Κι από τα όνειρα βρέθηκαν ξαφνικά  σε έναν Γολγοθά που έβγαζε  στην κόλαση  της ανεργίας και της απληρωσιάς.  Ο Γαβότσης νόμιζε ότι αυτόν τον δρόμο θα τον περπατούσαν οι απολυμένοι συμβασιούχοι με σκυμμένο το κεφάλι, μόνοι τους και σιωπηλά . Κι όπως πάντα ο Γαβότσης έπεσε έξω στους λογαριασμούς του, όπως έπεσε  και με τα προσφυγόπουλα, όπως και πρόσφατα με τα λατομεία.

Προσέφυγαν φυσικά και στη δικαιοσύνη και το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον Μάη  του 2016 έκανε αποδεκτή την  ομαδική αγωγή που κατέθεσαν οι 53 συμβασιούχοι και  τους επιδίκασε  αποζημίωση απόλυσης 4.000 ευρώ στον καθένα συν τα διάφορα επιδόματα και βέβαια συν τις 3.000 ευρώ στον καθένα, που είχαν ήδη δοθεί.

Η διοίκηση Γαβότση προσέβαλε την απόφαση και η υπόθεση πήγε στο Εφετείο. Άλλη μεγάλη αγωνία για τους απολυμένους. Και η απόφαση του εφετείου αργούσε. Πέρασαν τρεις μήνες, πέρασε ένας χρόνος, πράγμα ασυνήθιστο για εργατικά θέματα  κι επιτέλους προχθές την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019  βγήκε η πολυπόθητη απόφαση, με την οποία δικαιώνονται για άλλη μια φορά οι απολυμένοι.  Ο Δήμος πρέπει να καταβάλει στους απολυμένους ότι δικαιούνται σε μισθούς, επιδόματα και προσαυξήσεις. Με πρόχειρους  υπολογισμούς το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο Δήμος ανέρχεται περίπου πάνω από τις 650.000 ευρώ.

ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Αυτά τα χρήματα  πρέπει να τα καταβάλει άμεσα ο Δήμος, εντός τριών ημερών, από την στιγμή που θα του κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, που αναμένεται εντός της εβδομάδας.  Σε περίπτωση που δεν τα καταβάλει, αμέσως θα μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του Δήμου και θα παραλύσει κάθε του λειτουργία. Τι θα γίνει λοιπόν; 

Ακόμη και στην περίπτωση που βρεθεί ταμειακή λύση και με αναμόρφωση προϋπολογισμού δοθούν τα λεφτά, ένα  είναι σίγουρο. Δεν θα επιτρέψουν  οι πολίτες να  επωμιστούν αυτοί τις ελαφρότητες και την ανικανότητα της διοίκησης Γαβότση.

 Την άλλη μέρα πολίτες, όπως ήδη το  δηλώνουν  αρκετοί, θα πάνε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και θα κινήσουν όλες τις διαδικασίες για να ζητήσουν την οικονομική ζημιά για τον Δήμο να την επωμιστούν αυτοί που την προκάλεσαν κι όχι οι δημότες.

Για αυτό λέμε ο Γολγοθάς των απολυμένων τελείωσε και ο Γολγοθάς του Γαβότση μέχρι τις εκλογές μόλις αρχίζει.

 Καλό κουράγιο κε Γαβότση, όπως είχε πει κι ο επίτροπος Ολι Ρεν, όταν άρχισε ο Γολογθάς των μνημονίων για τον ελληνικό λαό.

 

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι συμβασιούχοι  δεν τα παράτησαν ούτε για μια στιγμή. Ενώθηκαν, σήκωσαν το κεφάλι, απέκτησαν φωνή και με  την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζει  βγήκαν στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Από το δρόμο της απόλυσης στον δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας με το κεντρικό σύνθημα  «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Με συγκεντρώσεις στο δημαρχείο και πορείες στους δρόμους, φώναζαν  για το δίκιο τους.  Με τα συνθήματά τους ζητούσαν δουλειά και έδειχναν τον υπεύθυνο για τον εμπαιγμό που ζούσαν που δεν ήταν άλλος από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση. Ο οποίος είχε την τιμητική του σε όλη τη διάρκεια των διαμαρτυριών, ακόμη και με σατυρικά συνθήματα που έβρισκαν το κουράγιο και σκάρωναν οι συμβασιούχοι.

«Αστέριε Γαβότση κάνε ένα καλό. Έβγα στο μπαλκόνι  και πέσε στο κενό».

«Αστέριε Γαβότση κάνε καμιά γέννα,  να δώσεις και σε μας τα δεδουλευμένα»

 «Αστέριε Γαβότση το ψέμα δεν περνά. Υπόγραψε τα εντάλματα και δώσε τα λεφτά».

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=zrsJP2psj2w

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 + = 17