«Ή τα λατομεία ή εμείς!» στο δήμο Ωραιοκάστρου. «Yπερασπιζόμαστε το Ωραιόκαστρο!»

Φεβρουαρίου 13, 2019
Από

 «Τα λατομεία δεν φέρνουν καμία ανάπτυξη στον τόπο μας, αντίθετα τον καταστρέφουν.  Μας έχουν ραγίσει τα σπίτια και τρώμε τη σκόνη τους.  Ο χρόνος είναι πολύτιμο και δεν έχουμε χρόνο . Να αρχίσουμε τις κινητοποιήσεις από τώρα!».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Αμανατίδης το βράδυ της Τετάρτης στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Ωραιοκάστρου  με θέμα τα λατομεία.

Ο Θ. Αμανατίδης είναι από το Μεσαίο.  Και η εμπειρία από  το Μεσαίο για τα λατομεία είναι αποκαλυπτική. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παντού λατομεία. Ο τόπος δεν ανήκει πια σε εμάς, ούτε τα σπίτια, αφού δεν μπορείς ούτε να κτίσεις, λόγω των λατομείων. Δεν μιλάμε για το περιβάλλον, που καταστράφηκε ολοσχερώς,  τόνισε ο Θ. Αμανατίδης, μεταφέροντας την πικρή εμπειρία.

Ομόθυμη υπήρξε η αντίθεση και η καταδίκη των σχεδίων για τις νέες συμβάσεις και την επέκταση των λατομείων στο βουνό του Ωραιοκάστρου, από τους εκπροσώπους  των πολιτιστικών κι άλλων συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Όπως από τους Πολιτιστικούς συλλόγους Νεοχωρούδας, Ν. Φιλαδέλφειας, Δρυμού,  Μονολόφου, ΜΑΚΕΔΝΟΣ, ΕΠΩΦ, «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ», Ποδηλατικός Ωραιοκάστρου, ΔΑΣΩ, Φιλοζωικός, ΔΟΞΑ Δρυμού, κ.α.

Αποφασίστηκε η έκδοση ενός ψηφίσματος και έναρξη των κινητοποιήσεων από την Κυριακή 17/2 που θα γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Μεσαίο,  ώρα 11:00 π.μ., με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ: Συζήτηση για την ακύρωση της λειτουργίας νέων λατομείων στην Τ.Κ. Μεσαίου Δήμου Ωραιοκάστρου και λήψη απόφασης για τις ενέργειες του Δήμου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 0