Υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση και στο δήμο Ωραιοκάστρου!

Φεβρουαρίου 28, 2019
Από

Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών γίνεται υποχρεωτική.

Άλλοι 114 Δήμοι, μεταξύ των οποίων και του Ωραιοκάστρου προστίθενται στους ήδη  184 Δήμους ανά τη χώρα, που εφαρμόζεται  η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Οι 114 δήμοι που εντάσσονται από το 2019-20 στην δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, ανακοινώθηκαν και δημοσιεύθηκαν  στην εφημερίδα της κυβέρνησης με βάση την  κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών παιδείας και θρησκευμάτων και Οικονομικών.

 Η  διετής προσχολική θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14ετούς εκπαίδευσης.

Έτσι  από το σχολικό έτος 2019-2020  αρχίζει η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων και στο Δήμο Ωραιοκάστρου που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2019 την ηλικία των 4 ετών.

 

Δ. Ωραιοκάστρου: Χωρίς τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γεωργίου, απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης,σχετικά με την ένταξη του Δήμου στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2019-2020.(ΦΕΚ 623/Β΄/26-2-2019)

Ο κ. Γαβότσης, στο κείμενό του, επισημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς – μήνες πριν- ότι δεν διαθέτει αρκετά κτίρια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση των συναρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018 στο Γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τονίστηκε από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου ότι ο δήμος δεν διαθέτει κτιριακές υποδομές για ένα τέτοιο εγχείρημα, οι χώροι που έχουν υποδειχθεί δεν ανήκουν καν στο Δήμο και μέχρι στιγμής δεν έχουν παραχωρηθεί (κτίρια στην Παιδόπολη «Άγιος Δημήτριος» και στις κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου).

Όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση, διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα λόγω γραφειοκρατίας, θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη οικονομική στήριξη για την επισκευή και διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια δαπάνη.

Συνεπώς, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, από αυτές που συζητήθηκαν, δεν μπορεί να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν επιπόλαια εκ μέρους της διοίκησης και ασυνεπής απέναντι στους δημότες.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 − 1 =