• .
  • .
  • .

Πως λύνουν το θέμα με τα αδέσποτα άλλοι Δήμοι, όταν ο Δήμος Ωραιοκάστρου πετάει τα λεφτά!

Μαρτίου 12, 2019
Από

Ο Δήμος Βόλβης αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σοβαρά και χωρίς σπατάλες. Αντίθετα ο Δήμος Ωραιοκάστρου σπαταλώντας όπως λέει περίπου 60.000 ευρώ δεν έχει να επιδείξει κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σε στειρώσεις και περίθαλψη.

Δεν έχει καταγράψει, δεν διαθέτει ούτε καν  μητρώο αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όταν ο Δήμος Βόλβης εδώ και δυο χρόνια, έχει καταγράψει, εμβολιάσει και στειρώσει  περισσότερα από 1.200 αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με την με την διεθνή οργάνωση Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση).

Και τώρα που ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν ξέρει τι του γίνεται με τα αδέσποτα και λέει αερολογίες και ανοησίες, μαζί με μέρος της αντιπολίτευσης, ο Δήμος Βόλβης προχώρησε στην υπογραφή της πρώτης επίσημης συμφωνίας, πανευρωπαϊκά, με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση  Vets in Action, ώστε να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένες δράσεις το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Η πρωτοποριακή συμφωνία, που υπογράφηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, προβλέπει  τη συνδρομή κτηνιάτρων της οργάνωσης για τα προγράμματα περίθαλψης, καταγραφής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία του δήμου, τη κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της νομοθεσίας και γενικότερα δράσεις που προωθούν το θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της φιλοζωίας των πολιτών.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφει η διεθνής οργάνωση με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου  Vets in Action η Maja Widler και πρόσθεσε: «ευχόμαστε ότι αυτό το υπόδειγμα συνεργασίας να ακολουθηθεί και από άλλους δήμους ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα των αδέσποτων ζώων».

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, η  εκπρόσωπος της Vets in Action στην Ελλάδα δρ. Ζωή Κοντού, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Προφήτη και του 2ου Δημοτικού Σταυρού. «Ευελπιστούμε», τόνισε η κ. Κοντού, «ότι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα, στην κοινή προσπάθεια για μια πραγματική, αισθητή μείωση στο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων».

Η  διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets inAction (Κτηνίατροι σε Δράση) εδρεύει στην Ελβετία και με την τεράστια εμπειρία της και τη μεγάλη εθελοντική παράδοση,  συμβάλει καίρια στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής παιδείας και την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων. Οι φιλόζωοι στο Δήμο Βόλβης βοηθούν εθελοντικά στην εκτέλεση του προγράμματος στο οποίο απευθύνονται οι πολίτες και τηλεφωνικά.

 

Νέες αλλαγές στην εκλογή προέδρων των  Κοινοτήτων

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 − 3 =