• .
  • .
  • .

Από τον «ΦιλόΔημο» του υπουργείου Εσωτερικών οι παιδικές χαρές και στο δήμο Ωραιοκάστρου!

Μαρτίου 15, 2019
Από

Κατά το «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», η  διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, μπροστά στην ανυπαρξία έργου,  πανηγυρίζει για ένα  έργο των παιδικών χαρών, που  δεν είναι δικό της.

Το Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε από τον Μάρτιο του 2018  τους δήμους της Χώρας  προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών.  Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ενώ η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών  Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

 Επιδίωξη του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές  για την προστασία των παιδιών.

 Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση που εκδόθηκε  στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», το οποίο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018. Με τη συγκεκριμένη πρόκληση βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δήμων συνολικά 180 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών.  

 Μαζί με τον «ΦιλόΔημο Ι», οι δράσεις του οποίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση των δήμων συνολικά 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

 Ο «ΦιλόΔημος Ι» έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 με δυνατότητα επέκτασης στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη συνεργασία  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, σχεδιάστηκαν σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Οικονομίας και  Ανάπτυξης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 8 = 9