«Στις δημοτικές εκλογές να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν!».

Μαρτίου 17, 2019
Από

Της  Δρόσου Ευαγγελίας*

Για να μετουσιωθεί το όραμά μας, για το καλό του τόπου και όλων μας, απαραίτητη προϋπόθεση  η  αναγκαιότητα της ανθρωποκεντρικής και ελεύθερης εκπαίδευσης και η δυναμική της ως ενεργό φορέα για την ισορροπημένη και ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας.

Ο  ρόλος της παιδείας είναι αναντικατάστατος αφού μέσα από αυτήν μπορούμε να «πολιτικοποιηθούμε».  Η  άσκηση της πολιτικής είναι και αποτελεί τέχνη και επιστήμη που αφορά  σε παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζητήματα ανθρώπινης ύπαρξης, όσο και στα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Κρίνεται  απαραίτητη η δραστηριοποίηση των νέων για να ενισχυθούν οι διοικητικές μηχανές με καινούριες ιδέες, να διεκδικήσουν και να στηλιτεύσουν τις κοινωνικά επιζήμιες αντιλήψεις και πρακτικές.

Στόχοι  αποτελούν η ανάπτυξη και εκμετάλλευση τοπικών φυσικών πόρων, η τόνωση δομών παιδείας και αθλητισμού, η ενίσχυση του εθελοντισμού, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για το φιλοζωικό κίνημα, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η τεχνολογική αναβάθμιση δημοτικών δομών.  Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί  για τα άτομα  με ειδικές ικανότητες και αναπηρία, σε θέματα που αφορούν την προσβασιμότητά τους, στους χώρους αναψυχής, την εκπαίδευση και τη βοήθεια στο σπίτι.

Καλούνται οι   πολίτες για προσωπική παρέμβαση, ενεργητικά και συμμετοχικά. Το μήνυμα μας ας είναι  να σταματήσουμε όλοι να διαμαρτυρόμαστε για την παραλυτική πολιτική απάθεια λαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες που μας αναλογούν!

Είναι καιρός να γίνει ο δήμος μας «Πρωταγωνιστής Ξανά»

* Η Δρόσου Ευαγγελία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ¨Πρωταγωνιστές Ξανά» με επικεφαλής τον Παντελή Τσακίρη.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + 4 =