«Δικαίωμα σου να μη συμπαθείς τα ζώα, υποχρέωση σου να τα σέβεσαι». Παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα.

Απριλίου 4, 2019
Από

 Να αγαπάμε τα ζώα. Και πιο πολύ τα αδέσποτα!

Στις μέρες μας ειδικά, αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους, και πιο ειδικά στους μεγάλους και στους αρμόδιους.  Σχεδόν καθημερινά συνεχίζονται  ακόμα και ακραία φαινόμενα κακοποίησης ζώων. Συνεχώς βλέπουμε  στο Ωραιόκαστρο εικόνες  εγκατάλειψης, εικόνες  σκληρές με αδέσποτα  που μας  γεμίζουν θλίψη και παράλληλα οργή.

Υπάρχουν «άνθρωποι» – κτήνη  που βγάζουν όλα τους τ’ απωθημένα και τα ψυχολογικά τους προβλήματα, στους πιο αδύναμους κι ανυπεράσπιστους. Δηλαδή στα αδέσποτα.

Η κακοποίηση ζώων γίνεται  από διαταραγμένους ψυχικά που «φτιάχνονται» με το να δολοφονούν  ή να  βασανίζουν ένα αδέσποτο,  που «φτιάχνονται» με την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου ζώου.  Από όλους αυτούς που επιλέγουν αυτό το βάναυσο τρόπο για να ξεσπάσουν τη  διαστροφή που κουβαλάνε και να εκδηλώσουν τα κόμπλεξ κατωτερότητας  σε βάρος αυτών των  αδύναμων  πλασμάτων,  που είναι τα αδέσποτα.

Βαναυσότητα,  σαπίλα  και  ανωμαλία  χαρακτηρίζουν αυτόν που πετάει πέτρες, αυτόν που κλωτσάει, αυτόν που  γουστάρει να βλέπει ένα αδέσποτο ζώο να τυραννιέται, αυτόν που δεν θέλει τα αδέσποτα στη γειτονιά του, λες και του ανήκει.

Δεν υπάρχει κανένα  ελαφρυντικό για  αυτές τις εγκληματικές ενέργειες. Οι «άνθρωποι» αυτοί είναι επικίνδυνοι για όλους.

Για αυτό φροντίζουμε και υιοθετούμε τα αδέσποτα! Βγάζουμε νερό και τροφή σε μπολ, έξω από τα σπίτια για τα αδέσποτα.

Δεν υπάρχουν καλύτερα πλάσματα. Η ευγνωμοσύνη τους είναι η ανταμοιβή μας. Και το σπουδαιότερο είναι , ότι μας βοηθούν  να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Υιοθετήστε. Τον Έκτωρα με την παρέα του που τους κάνουν έξωση...

Υιοθετήστε! μωράκι σε χαρτοκουτο

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + = 6