Η παραπομπή για ανύπαρκτα έργα και εικονικά τιμολόγια, δεν συμβαίνει σε πολλούς δήμους.

Απριλίου 4, 2019
Από

Φυσικά και σε όλους τους δήμους της Ελλάδας δεν παραπέμπονται για ανύπαρκτα έργα και εικονικά τιμολόγια οι διοικήσεις.   Τρεις είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις οποίες και θα αναφέρουμε ενδεικτικά και συν μια του δήμου Ωραιοκάστρου.

 1. Νομάρχης Γρεβενών. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ. Κουπτσίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Δ. Κουπτσίδης ασκούσε τα καθήκοντα του Νομάρχη Γρεβενών, έχοντας εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ. Πρόκειται για το έργο της μελέτης και της κατασκευής Βιομηχανικής επιχειρηματικής περιοχής (ΒΕΠΕ) Γρεβενών, το οποίο, όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, σύμφωνα με το βούλευμα, ανέρχεται στα 41.000 ευρώ.

 2. Δήμο Αλυκών Ζακύνθου καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και δύο δημοτικοί σύμβουλοι σε μικρότερες ποινές, επειδή είχαν ψηφίσει την εξόφληση εικονικού  τιμολογίου 1 εκατ. για ένα έργο την περίοδο 2004-2006 που δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

 3. Νομαρχία Θεσαλλονίκης. Δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο οι αδελφοί Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης καθώς και 6 στελέχη της διοίκησής τους για τις απ’ ευθείας αναθέσεις 456 έργων, τα περιβόητα «45άρια», και δεκάδες εικονικές συμβάσεις έργου, με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία και ψευδείς βεβαιώσεις για ποσά άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Επιτέλους, 12 χρόνια μετά από τις καταγγελίες μας, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου το διαπλεκόμενο και ιδιοτελές σύστημα που διαχειριζόταν τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης», δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Εφόσον οι ελεγκτικοί και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί δεν έκαναν τη δουλειά τους, προσβλέπουμε στη Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την κατάτμηση εκατοντάδων έργων σε μικρότερα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ για να μπορούν να τα δίνουν σε «ημέτερους» με απευθείας ανάθεσή τους και πρόχειρους διαγωνισμούς καθώς και για τις εικονικές μισθώσεις έργου με άτομα που ποτέ δεν εκτέλεσαν τα έργα αλλά υπηρετούσαν τον προσωπικό πελατειακό μηχανισμό του εκπεσόντα περιφερειάρχη. Ελπίζουμε να δικαιωθούν οι καθημαγμένοι πολίτες που ζητούν να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», προσθέτει.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  × 4 = 4