ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-
 • .
 • .
 • .

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο 7ος αγώνας βουνού για την «ΕΛΠΙΔΑ». Που θα είναι κι ο τελευταίος εάν γίνει λατομείο το βουνό!

Απριλίου 7, 2019
Από

Με ρεκόρ συμμετοχών που έφτασαν σχεδόν στις 3.000 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7οςφιλανθρωπικός αγώνας βουνού για την «ΕΛΠΙΔΑ». Ένα μεγάλο πολύχρωμο ανθρώπινο ποτάμι ανέβαινε και κατέβαινε το βουνό το πρωί της Κυριακής, πλημμυρίζοντας τον τόπο με ανεξάντλητη αγάπη και την θαυματουργή της δύναμη.

Με τον καιρό σύμμαχο, μικροί και μεγάλοι από όλο το Δήμο Ωραιοκάστρου, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή του Λαγκαδά δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο πάρκο Ολυμπιάδος στην οδό Στεφανίδη μπροστά από την  Παιδόπολη Ωραιοκάστρου, στις εγκαταστάσεις της μονάδας της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στους πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητας της Μονάδας, ήταν συγκινητικό και εκκωφαντικό. Ακόμη και ο Περιφερειάρχης κος Τζιτζικώστας, που δεν σηκώνει το τηλέφωνο στον Γαβότση, ήταν εκεί μαζί με τον δήμαρχο, όπως και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου, βουλευτές, πολιτευτές κ.α.

 Με την ευκαιρία πιστεύουμε ο δήμαρχος Γαβότσης να ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την ανάγκη του αποχαρακτηρισμού του βουνού από λατομική ζώνη, γιατί αλλιώς ο 7ος αγώνας βουνού θα είναι και ο τελευταίος, αφού βουνό δεν θα υπάρχει για να γίνει ο επόμενος  αγώνας, εάν γίνει λατομείο.

Επίσης στα αρνητικά,  η έλλειψη εξασφάλισης και υπόδειξης χώρων πάρκινγκ  για τους  χιλιάδες  επισκέπτες και η μεταφορά τους στον χώρο του αγώνα, με αποτέλεσμα να χαθούν στους στενούς δρόμους του Ωραιοκάστρου, που γέμισαν αυτοκίνητα και παρέλυσαν. Έτσι αγανάκτησαν και οι εθελοντές, που σήκωσαν τα χέρια, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, αλλά και οι επισκέπτες με την έλλειψη πρόνοιας από την δημοτική αρχή.

Το ξέρουμε ότι το να ζητάμε κάτι τέτοιο από μια ανύπαρκτη  και ξένη με το Ωραιόκαστρο  διοίκηση είναι σαν να ζητάμε ορθογραφία από της μυλωνούς τον πισινό. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο οι επισκέπτες, αρκετοί να χάσουν τον αγώνα και να καθυστερήσει η εκκίνηση.

Η θέληση και η διάθεση όμως του κόσμου για  αλληλεγγύη ήταν τόσο ισχυρή, που παρά τα προβλήματα, γέμισε με ανθρωπιά το Ωραιόκαστρο και έζησαν όλοι  ένα χαμογελαστό ανοιξιάτικο πρωινό, που θα μείνει αξέχαστο σε όλους για αρκετό καιρό κι από την άψογη διοργάνωση του αγώνα.

Και πάλι μπράβο στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες.

Η εκκίνηση δόθηκε!

Απίστευτη συμμετοχή! Ο κόσμος στη θέση εκκίνησης!

Και τα πρωτάκια από το δημοτικό σχολείο Ασσήρου

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  5 + 2 =