Τα στοιχειωμένα έργα του Γαβότση και η ελεύθερη πτώση του στις εκλογές!

Απριλίου 16, 2019
Από

Άδεια τα έδρανα των συμβούλων της διοίκησης. Δήμαρχος σε απόγνωση, αφού έχει χάσει και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου είναι αλήθεια πως αντιμετωπίζουμε τους δημάρχους σαν τις πάνες των μωρών,  τους αλλάζουμε συχνά και μάλιστα για τον ίδιο λόγο, που αλλάζουμε τις πάνες…

 Ο Γαβότσης δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Η απομάκρυνσή του από το δημαρχείο είναι θέμα χρόνου. Είτε περάσει στο δεύτερο γύρο, είτε από τον πρώτο γύρο, ένα είναι σίγουρο, ότι θα πιεί το πικρό ποτήρι της ήττας και της αποδοκιμασίας, μέχρι την τελευταία γουλιά.

Είναι αλήθεια επίσης, ότι αρκετοί τον συμβούλεψαν να μην κατέβει και να αποσυρθεί πριν από τις εκλογές, με ψηλά το κεφάλι, ως αποτυχημένος μεν, αλλά ως δήμαρχος δε! Πέφτοντας θύμα του εγωισμού του, δεν άκουσε τις παροτρύνσεις των φίλων του και από τις 26 Μαΐου ή τις 2 Ιούνη,  θα ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, απερίσπαστος από τις δημαρχιακές του υποχρεώσεις.

«Το στοιχειωμένο σχολείο», έτσι αποκαλούν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου, το παλιό κτήριο, που ο  Γαβότσης είχε υποσχεθεί ότι θα επισκευάσει και θα ανακαινίσει, πριν από τέσσερα χρόνια. Αποδείχθηκε όχι μόνο ανίκανος να ολοκληρώσει το έργο, αλλά αφήνοντας το παρατημένο, πέτυχε  την παραπέρα καταστροφή του, αφού αέρας και βροχή κατατρώνε τα ντουβάρια και το εσωτερικό του!

Το ίδιο και με το Πολιτιστικό κέντρο της Νεοχωρούδας, που όχι μόνο δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τις ζημιές, αλλά αντίθετα με την ανικανότητά του, όλα αυτά τα χρόνια επέτεινε την καταστροφή του και το κουφάρι στέκει στοιχειωμένο προκαλώντας την θλίψη των χωριανών.

Να μην μιλήσουμε για το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, που ενώ άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του, ο Γαβότσης όχι μόνο δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει, αλλά διέκοψε τις εργασίες και σκέπασε το λάκκο με τα θεμέλια του σχολείου. Δεν μπόρεσε όμως να σκεπάσει τις ανατριχιαστικές του ευθύνες, για το στοιχειωμένο σχολείο που δεν έγινε ποτέ!  

Δεν έχει τέλος, ο κατάλογος με τα στοιχειωμένα έργα του Γαβότση, γιατί είναι ίσως ο μόνος  δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα, που δεν έχει να επιδείξει ΟΎΤΕ ΕΝΑ έργο.

 «Άλλοι παπάδες

ήρθανε, άλλα χαρτιά

βαστούνε», για το

λατομείο!

Είναι γνωστό  ότι η κουτοπονηριά είναι το καταφύγιο της ανικανότητας. Έτσι με κουτοπονηριά επιχειρεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του, για τον ολική καταστροφή που σχεδιάζεται σε βάρος του δήμου Ωραιοκάστρου, με τον χαρακτηρισμό όλου σχεδόν του βουνού σε λατομείο.

Λατομείο σημαίνει ότι χάνει το Ωραιόκαστρο το συγκριτικό του πλεονέκτημα, που είναι το φυσικό του περιβάλλον, με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητα ζωής και την αξία των ακινήτων.    

Δύο πράματα όφειλε  να  κάνει ο δήμαρχος και δεν τα έκανε. Ένα,  να κλείσει ραντεβού με τον Τζιτζικώστα, που ως περιφερειάρχης αποφασίζει για τα λατομεία, για να του ζητήσει να αλλάξει την απόφασή του  και δεύτερον, να κάνει ο Δήμος προσφυγή στην Εφορεία Νεώτερων Ιστορικών Μνημείων, για να ανακαλέσει την γνωμάτευσή της υπέρ των λατομείων, λόγω των νέων ιστορικών ευρημάτων.

Και τι έκανε ο δήμαρχος; Κολοκύθια εις το πάτερο! Για το ραντεβού με τον  Τζιτζικώστα, λέει, ό,τι δεν του σηκώνει το τηλέφωνο!!!! Και για την προσφυγή στην εφορεία Νεότερων Μνημείων, που δεν έκανε,  ότι κάτι κάπου του είπε κάτι μια αρχαιολόγος…..

Έκανε το αυτονόητο, αδιανόητο,  με άφθονη ελαφρομυαλιά. Μόνο κάποιος τόσο άνοστος, τόσο ξεκούδουνος σε σχέση με την πραγματικότητα, θα έλεγε τέτοιες κουτοπονηριές.

Αλλά και η αντιπολίτευση, (όχι όλη) ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια καταγγελία για την απαράδεκτη κωλυσιεργία της διοίκησης.  Ευτυχώς μετά από την παρέμβαση των πολιτών στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τέθηκε το θέμα και ψελλίσανε δύο λόγια, για το υποτιθέμενο ραντεβού με τον Τζιτζικώστα και την προσφυγή στην Εφορεία Νεώτερων Μνημείων.

Μερικοί της αντιπολίτευσης ίσως να  ονειρεύονται να γίνουν αντιδήμαρχοι- φαντάσματα  στα χαλάσματα των στοιχειωμένων  έργων του Γαβότση, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα τον ακολουθήσουν στην ελεύθερη εκλογική του πτώση κι όταν συνέλθουν -μετά την συντριβή-θα είναι αργά.

Βουρ, λοιπόν, για τον εκλογικό πατσά και όποιος αντέξει!

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 7 = 16