«Η απερχόμενη διοίκηση Γαβότση, είναι με διαφορά η χειρότερη που βίωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου».

Απριλίου 18, 2019
Από

του Δάκη Μανουσάκη.

 Ήρθε λοιπόν η ώρα και των δημοτικών εκλογών. Μετά από μια πολύ-πολύ δύσκολη περίοδο για το Ωραιόκαστρο οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ως «Ανεξάρτητη κίνηση», όπως είναι γνωστό, θα συνεργαστούμε σε αυτές τις εκλογές με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μία συνεργασία, που για να φτάσει να γίνει πράξη, χρειάστηκε πολύ εργασία και αμέτρητες ώρες συζητήσεων.

Γνωστό είναι άλλωστε το πως λειτουργούμε. Εμείς ήμασταν που μετά τον πρώτο χρόνο της διοίκησης Γαβότση, όταν καταλάβαμε που πάει η δουλειά, αποχωρήσαμε. Το εύκολο θα ήταν να παραμείνουμε και να αναλάβουμε κάποια από τις θέσεις που μας προσφέρθηκαν. Φύγαμε γιατί τόσο η δική μου αξιοπρέπεια, όσο και των μελών της παράταξης, δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Φύγαμε, γιατί δεν υπήρχε καμία περίπτωση, να γίνουμε συνεργοί στο έγκλημα. Η επόμενη δημοτική αρχή θα κληθεί να διαχειριστεί πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως να της αναλογούν.

Δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση, που είναι με διαφορά η χειρότερη που βίωσε ο τόπος μας, διέλυσε τα πάντα. Πέρα από την ανυπαρξία έργου, της αδιαφορίας, τις αχρείαστες σπατάλες, της έλλειψης σχεδίου, που είχαν ως αποτέλεσμα, ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια να λειτουργεί με έναν χαλασμένο αυτόματο πιλότο, ο κ. Γαβότσης ευθύνεται προσωπικά και για το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να συμβεί σε μία κοινωνία: Το διχασμό.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος  των προσφύγων και οι εμπρηστικές δηλώσεις του, έφεραν το Ωραιόκαστρο στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Και έφεραν ακόμη συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και όχι μόνο πρωτόγνωρες για τον τόπο μας. Πληγές, που μέχρι σήμερα, δεν έχουν κλείσει. Πληγές για τις οποίες πρέπει να στείλουμε τον κ. Γαβότση και τους όμοιους του στα σπίτια τους. Πληγές, που όσο βρισκόταν αυτή η διοίκηση στο τιμόνι του δήμου μας, η κατάσταση αυτή χειροτέρευε.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο ως παράταξη ζητούσαμε να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Η επόμενη δημοτική αρχή λοιπόν κληρονομεί αυτή τη δύσκολη αποστολή. Να επαναφέρει την ηρεμία στο δήμο μας. Να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και παράλληλα να απομονώσει, ώστε να αποβάλει τα ακραία στοιχεία.

Εγώ το Ωραιόκαστρο το θέλω ένα φιλόξενο τόπο που οι κάτοικοι του θα ζούνε αρμονικά. Με τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις τους, αφού και αυτά είναι βασικά στοιχεία της δημοκρατίας. Όχι με το μίσος και τις κάθε είδους διακρίσεις που μας έφερε η διοίκηση Γαβότση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 + 8 =