Τον εγκατέλειψαν όλοι τον δήμαρχο. Είναι τυχαίο; Και γιατί άραγε;

Απριλίου 22, 2019
Από

Όταν αποχωρούσε πικραμένη και αηδιασμένη η κα Γεράκη Βικτώρια από την διοίκηση και την παράταξη του δημάρχου, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε.  Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι από την πόρτα που άνοιξε και βρόντηξε πίσω της, θα περνούσαν και θα την ακολουθούσαν  κι άλλοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Γαβότση. Κι όχι μόνο, αλλά και αντιδήμαρχοι και τοπικοί σύμβουλοι, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός….

 Άλλοι πήγαν στα σπίτια τους, άλλοι αποστασιοποιήθηκαν, άλλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν  κι άλλοι πήγαν σε άλλη παράταξη. Γιατί άραγε;

Ο Γαβότσης με τις τέσσερις αποχωρήσεις δημοτικών του συμβούλων και τις αντίστοιχες ανεξαρτητοποιήσεις, και τις πολλές απουσίες, έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Τα θέματα  τα «περνάει» παίρνοντας τηλέφωνο και παρακαλώντας πότε τον έναν και πότε τον άλλο δημοτικό σύμβουλο από την αντιπολίτευση!!!!

 

«Κι εσύ τέκνον

Βρούτε;»

Ο Σεπτέμβρης αποδείχθηκε «μαύρος» Σεπτέμβρης για τον Γαβότση. Τον  Σεπτέμβρη του 2016 έσκασε η παραίτηση «βόμβα» της κας Αντωνιάδου Ρένας από πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ και η ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη του δημάρχου δηλώνοντας μάλιστα «Η διοικούσα παράταξη δεν καλύπτει πια τα πιστεύω μου», για να απαντήσει ο Γαβότσης με το γνωστό «Κι εσύ τέκνον Βρούτε;».  

Τον ίδιο τον Σεπτέμβρη του 2016 είχαμε και την παραίτηση του αντιδήμαρχου  Δίγκαλη Θωμά.

Ήταν πάλι μια  ημέρα του Σεπτέμβρη του 2017 όταν η κα Γεράκη Β. άστραψε και βρόντηξε την παραίτησή της, λέγοντας απλά κε δήμαρχε «διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τον τρόπο λειτουργίας  και διοίκησης του Δήμου». Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε!

Τον  επόμενο Σεπτέμβρη του 2018, το χτύπημα προήλθε από έναν αντιδήμαρχο. Τον Ηρακλή Τσακαλίδη ο οποίος τα βροντήξει και είπε το περιβόητο

«κύριε δήμαρχε,αποδείχθηκες

κατώτερος των

περιστάσεων»!!!!

Κι ενώ δεν προλάβαινε να συνέλθει ο Γαβότσης από τα απανωτά χτυπήματα, ήρθε και το επόμενο και πιο δυνατό από έναν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του από τον Δρυμό, τον κο Χατζηαγόρου. Ο οποίος έριξε και την τελική κατραπακιά στον εμβρόντητο Γαβότση, που δεν ήξερε πια από πού του ερχόταν.   Ο Ε. Χατζηαγόρου κατήγγειλε τη διοίκηση  ότι

«εκτός από ανίκανη είναι

και ανήθικη» και

αποχώρησε κι αυτός!

Η καρέκλα του δημάρχου πεταμένη κάπου στα σκουπίδια!

«Κι εσύ τέκνον

Βρούτε;» Νο 2 

Τα «χτυπήματα» όμως δεν έχουν τελειωμό για τον Γαβότση και  το πρόσφατο δόθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευνοημένη του – όπως λένε-  την κα Βαμβάκη- Λιμπατέ Χ. η οποία αποχώρησε, επιχειρώντας να τετραγωνίσει τον κύκλο, δηλώνοντας  ότι «Ένας κύκλος…, για εμένα έχει πλέον κλείσει». Στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και προσχώρησε με μια α.ν.α.σ.α σε άλλη παράταξη, για να αναφωνήσει για άλλη μια φορά ο Γαβότσης «Κι εσύ τέκνον Βρούτε;»!

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν με τους δημοτικούς συμβούλους, με τους αντιδημάρχους τα πράματα είναι χειρότερα. Εκτός από τον κο Η. Τσακαλίδη και τον κο Θ. Δίγκαλη, που αναφέραμε είχαμε και την παραίτηση του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Καθαριότητας κο   Ιωσηφίδη Κ. Για να φθάσουμε στην αποστασιοποίηση των  αντιδημάρχων  Π.Κοϊτσίδη και του Π. Αταμιάν.

Έτσι οι μισοί και παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι του Γαβότση, δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι και από τους επτά συνολικά που διετέλεσαν αντιδήμαρχοι του απέμειναν μόνο οι τρεις!  

Οι τριγμές βέβαια της παράταξης της διοίκησης Γαβότση είχαν ξεκινήσει από το Τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου με την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του δεύτερου σε ψήφους συμβούλου της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» κο Βαγγέλη Μεσιακάρη, για να ακολουθήσει κι η πρόσφατη αποχώρηση από την παράταξη της κας ‘Ίννου.

Από την άλλη μεριά όμως, όλοι οι δημότες παρακαλάνε να κατέβει στις εκλογές ο Γαβότσης, έστω και χωρίς τους πρωτοκλασάτους, έστω και με την «τρίτη» ομάδα. Για  να τους δώσει έτσι την ευκαιρία να τον …μαυρίσουν και  να το ευχαριστηθούν. Αλλά και για να του ανταποδώσουν όλα όσα δεν έκανε  στα χρόνια της δημαρχίας, που ήταν «απών» ή απλά «κατώτερος των περιστάσεων».  

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με όλη μας την καλή καρδιά,  να μην στερήσει αυτή τη χαρά από τους δημότες! 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 + 6 =