Για τη σημασία των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου!

Μαΐου 5, 2019
Από

Της Ελένης Μπατζιλή*

Η σημασία αυτών των δημοτικών εκλογών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχουμε ένα καινούργιο εκλογικό νόμο που δίνει δύναμη στον ψηφοφόρο και τον καλεί να σταθεί αντάξιος αυτής της δύναμης.

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα εκπέμπει σήμα κινδύνου, η χρήση των νέων τεχνολογιών σημειώνει έκρηξη και οι κοινωνίες δονούνται από την πολυπολιτισμικότητα και τις ανισότητες.

Σε  αυτή την συγκυρία, οι δήμοι περισσότερο από ποτέ μπορούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, την κοινωνική συνοχή και την πνευματική άνθηση.

Η ψήφος είναι το όπλο μας να επηρεάσουμε τις εξελίξεις και να εκλέξουμε διοικήσεις που θα ανταποκριθούν στα κελεύσματα των καιρών.

Επαναπροσδιορίζουμε την σχέση του Δήμου με τον δημότη που τον θέλουμε να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν την ζωή του αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου εκλογικού νόμου για συμμετοχικό προϋπολογισμό και συνελεύσεις γειτονιάς.

Επαναδιοργανώνουμε τις υπηρεσίες του δήμου τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών όσο και τον σχεδιασμό/ υλοποίηση έργων υποδομής στον δήμο, με την αξιοκρατική αξιοποίηση όλων των υπαλλήλων, την τεχνοκρατική αναβάθμιση και την χρήση της τεχνολογίας όπως σε πολλούς πρωτοπόρους δήμους της χώρας μας.

Επανασυνδεόμαστε με τον παλμό και την δημιουργική ανησυχία της νέας γενιάς και τη βάζουμε στο επίκεντρο των δράσεων του δήμου με αισθητική αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων που σπουδάζει και αθλείται, με δημιουργία νέων δόμων εκπαίδευσης, άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού και ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων μια και είναι το κύριο μέσο μετακίνησης της νεολαίας και όχι μόνο.

Επανακαθορίζουμε την πολιτική του δήμου σε ότι αφορά το περιβάλλον, την διαχείριση των απορριμμάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας προωθώντας την κυκλική ανάπτυξη, την βιολογική γεωργία, την χρήση ΑΠΕ μέσω ενεργειακών κοινοτήτων και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας ώστε μέσω των παραπάνω να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των δημοτών, να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να καλλιεργηθεί στους δημότες οικολογική συνείδηση.

Επανασχεδιάζουμε την κοινωνική πολιτική του δήμου στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους συνδημότες μας ( ΑΜΕΑ, γέροντες, άνεργους) με δημιουργία νέων δομών υποστήριξης και ένταξης ( πχ για κακοποιημένες γυναίκες) και, κυρίως, με υλοποίηση μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής πολιτικής( long life learning) Στηρίζουμε και διευρύνουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές (βοήθεια στο σπίτι) και απευθύνουμε κάλεσμα εθελοντικής συμμετοχής σε όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Επαναχαράσσουμε την πολιτική του δήμου για τα αδέσποτα σε συνεργασία με τις ζωοφιλικές οργανώσεις και άλλους δήμους που είναι πρωτοπόροι στα ζητήματα ζωοφιλίας

Επαναδιαπραγματευόμαστε το μέλλον του δήμου με όραμα και σχέδιο αρνούμενοι την υποβάθμιση στην οποία τον έχουν καταδικάσει πολιτικές άναρχης ανάπτυξης και άναρχης δόμησης χωρίς στοιχειώδη οικολογική ευαισθησία, αξιοποιώντας όλα τα προτερήματα του δήμου όπως το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του, τον σημαντικό πρωτογενή τομέα του και τον ενθουσιώδη κόσμο του που έχει διάθεση για εθελοντική συμμετοχή και προσφορά.

Για έναν δήμο πρωτοπόρο και καινοτόμο, έναν δήμο προσηλωμένο στις αρχές της οικολογίας , της ζωοφιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αναπτύσσεται οικονομικά και οι πολίτες του θα ευημερούν.

*Η Ελένη Μπατζιλή είναι γιατρός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος  με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ιωαννίδη, στον δήμο Δέλτα.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − 5 =