Η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας και το μαρτύριο του Σίσυφου!

Μαΐου 5, 2019
Από

Ένα έργο που το περίμενε δεκαετίες η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Δήμου Ωραιοκάστρου και των επόμενων χωριών έφτασε στο τέλος του. Μετά από πολλές προσπάθειες και ενώ έχουμε θρηνήσει και θύμα από πλημμύρες έχει φτιαχτεί η γέφυρα. Στην προέκταση της έχει κατασκευαστεί δρόμος που είναι η κανονική είσοδος για το χωριό, από την χάραξη του 1930(!). Ο μέχρι τώρα ήταν απλώς μια παραχώρηση ανάμεσα σε δυο χωράφια(!). Ένα έργο προϋπολογισμού πάνω από 1.300.000 €. Ως εδώ καλά και φαίνεται να υπάρχει λύτρωση στα μέχρι τώρα πάθη των κατοίκων της περιοχής.

Γιατί δεν μπορούμε πράγματι να χαρούμε αυτή την ωραία κατασκευή που αναβαθμίζει την είσοδο της Νέας Φιλαδέλφειας και εξυπηρετεί όλη την περιοχή ως ένα έργο της Περιφέρειας; Τι έχει συμβεί και ξανανεβαίνει στη σκέψη μας το « όχι ρε γαμώτο…»

Λοιπόν το σημείο στο οποίο συνδέεται ο καινούργιος δρόμος με τον παλιό είναι προβληματικό. Η μελέτη δεν έχει προβλέψει επικουρικές κατασκευές (εγκιβωτισμός ) γιατί θα ανέβαινε το κόστος. Όμως όταν φτάνει σε  αυτά τα ύψη ο προϋπολογισμός είναι δυνατόν να γίνεται οικονομία για τα ελάχιστα και να θυσιάζεις το μεγάλο για το μικρό και να μην προσπαθείς να βρεις λύση ώστε να παραδοθεί άρτιο σε όλο το μήκος του και σωστά διασυνδεδεμένο με το υπάρχων οδικό δίκτυο;

Είναι δυνατόν σε ένα έργο που το περιμένει δεκαετίες η περιοχή αυτή να μην εξαντλείται κάθε προσπάθεια και να κλείνει άρον-άρον; Να μην εξασφαλίζεται η άρτια κατασκευαστική συνοχή με τον παλιό δρόμο και να εγκαινιάζεται άρον-άρον; Ναι, δυστυχώς!

Η Ελληνική πινελιά μπήκε πάλι στο κάδρο. Θα αναγνωστεί το όνομα του Δημάρχου και η αναγνώριση του προσώπου του ως άξιο τέκνο. Όμως τα χρήματα είναι όλων των άλλων τέκνων που και άσημοι είναι και θα παραμείνουν, και κανείς δεν θα τους τιμήσει για την καρτερικότητα τους. Και έτσι σαν το Σίσυφο κάθε που θα ανεβάζουμε τον βράχο στην ανηφοριά θα ξανά κυλάει για να επιβεβαιώνεται η ιστορική μας μοίρα …

Νίκος Τόλης , Νέα Φιλαδέλφεια 4/5/2019

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 3 = 1