Δημοτικές εκλογές χωρίς τον Π. Αταμιάν! Χωρίς τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ωραιοκάστρου!

Μαΐου 7, 2019
Από

 Απίστευτο κι όμως αληθινό! Είναι η είδηση των εκλογών! Ο  Πέτρος Αταμιάν δεν θα είναι υποψήφιος!  Και για πολλούς στο Ωραιόκαστρο, η μη συμμετοχή του Π. Αταμιάν στο ψηφοδέλτιο του Γαβότση, αποτελεί  την χαριστική βολή για τον απερχόμενο δήμαρχο, για το εκλογικό του Βατερλώ.

Ο Π. Αταμιάν δεν είναι απλά ένας ακόμα από τους τέσσερις αντιδημάρχους της διοίκησης Γαβότση, που εγκαταλείπει τον δήμαρχο και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. Δεν είναι μόνο  ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Είναι ο μόνος δημοτικός  σύμβουλος που κατάφερε να αναδειχθεί  πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα με δυο διαφορετικούς συνδυασμούς!!!

Συγκεκριμένα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014 βγήκε πρώτος με 1.260 σταυρούς με την παράταξη του Α. Γαβότση «ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ΟΡΑΜΑ». Στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχε βγει πάλι πρώτος με 1.221 σταυρούς, με την παράταξη του Ν. Μπάτου!

Ο 42 χρονος Αταμιάν, ζει από το 1988  στο Ωραιόκαστρο. Από το 1995 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εμπόριο ηλεκτρικών ειδών και από το 2003 διατηρεί κατάστημα στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, με την επωνυμία «ΑΤΑΜΙΑΝ – AVATON HITECH».

Η εμπλοκή του με τα δημοτικά του Ωραιοκάστρου ξεκίνησε το 2006,  όταν ένα καλοκαιρινό πρωινό, ο τότε δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ν. Μπάτος, που  πάρκαρε το αυτοκίνητό του, απέναντι από το κατάστημα του Αταμιάν, αντί να πάει προς στο δημαρχείο πήγε προς αυτόν. «Πέτρο θέλω να μιλήσουμε» του είπε με την χαρακτηριστική φωνή του, αφού πρώτα τον καλημέρισε.  Ο Π. Αταμιάν ήταν τότε 29 ετών και αποδέχθηκε πρόταση του Ν. Μπάτου να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. Ο Π. Αταμιάν συγκεντρώνοντας 370 ψήφους και καταλαμβάνοντας την 5η θέση εκλέχθηκε  δημοτικός  σύμβουλος, αφήνοντας πολύ πίσω άλλους όπως τον Ζιακούλη Η. που είχε πάρει μόνο 179 σταυρούς.  

Η επίδοσή του νεαρού Αταμιάν ξάφνιασε τότε άλλους ευχάριστα κι άλλους δυσάρεστα. Ήταν μια πολύ καλή επίδοση αφού ήταν πολύ κοντά στα μεγάλα ονόματα της τότε εποχής. Η  κα Ιπλικτσόγλου- Υφαντίδου  Κατερίνα εκλέγονταν πρώτη με  486 σταυρούς και ο δεύτερος Π. Ισχνόπουλος με 389 και  τρίτος ο Ιωσηφίδης Κ. με 378 σταυρούς.

Ο Ν. Μπάτος τον αναθέτει υπεύθυνο τύπου και Δημοσίων σχέσεων του Δήμου και την επίβλεψη του ΚΕΠ. Αρμοδιότητες που για άλλους μπορεί να μην σήμαιναν τίποτα, αλλά όχι για τον Αταμιάν. 

Το 2009 τον αναθέτει  την Προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) και το 2010 παράλληλα ορίζεται και Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο μειλίχιος Π. Αταμιάν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του και ο προσωπικός του θρίαμβος  είναι θέμα χρόνου να έρθει στις δημοτικές εκλογές του 2010.

 Στις δημοτικές εκλογές  2010 είναι συνυποψήφιος, δλδ στο ίδιο ψηφοδέλτιο με δύο νυν υποψήφιους  δημάρχους, τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Π. Τσακίρη. Ο Π. Αταμιάν τους περνάει όλους και βγαίνει πρώτος στον καλλικρατικό Δήμο Ωραιοκάστρου με 1.221 ψήφους αφήνοντας Ιωσηφίδη 1.105, Τσακίρη 1.062, Παρπόρη 950 και Παπακωνσταντίνου 924 πολύ πίσω.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο θρίαμβος του συνεχίζεται και παίρνει προσωπικές διαστάσεις, αφού με άλλο συνδυασμό,  του Α. Γαβότση εκλέγεται πάλι πρώτος αυξάνοντας μάλιστα τους σταυρούς του στους 1.260 κι αφήνοντας πάλι πίσω τον  Ιωσηφίδη που σημείωσε πτώση στους 744 σταυρούς, ή τον Καρύδη με 533 ή τον Ζιακούλη με 459 σταυρούς. Ενώ στην ίδια εκλογική μάχη ο έτερος σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Σκαρλάτος Π. δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος με 441 σταυρούς.

Η μη συμμετοχή στις εκλογές ενός τέτοιου υποψήφιου, σαν τον Π. Αταμιάν, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει και είναι επόμενο να απασχολεί τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του  Π. Αταμιάν στα 13 αυτά χρόνια εμπλοκής στα δημοτικά πράματα και στη διοίκηση δεν συνδέθηκε με κανένα σκάνδαλο και εάν κάτι μπορεί να του καταλογίσει κανένας, είναι ότι μιλάει και τοποθετείτε τις περισσότερες φορές με την σιωπή του…..

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − = 0