• .
  • .
  • .

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Ωραιοκάστρου.

Μαΐου 9, 2019
Από

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 για τους μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013 ξεκίνησαν  από τις 6 Μαΐου και θα διαρκέσουν  έως τις 20 Μαΐου 2019. Στο ίδιο διάστημα εγγράφονται  στα Νηπιαγωγεία οι μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Δικαιολογητικά εγγράφων

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι :

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Τα όρια των δημοτικών σχολείων στο Ωραιόκαστρο:

Για το 1ο δημοτικό σχολείο η περιοχή στο κέντρο που ορίζεται μεταξύ των οδών:  25ης Μαρτίου- Θεσσαλονίκης-Λ. Δημοκρατίας- Μ. Αλεξάνδρου- Ο. Ελύτη-Αεροδρομίου- Αριστοτέλους-Φιλλίπου- Καρδίτσας-Μουζένας- Κομνηνών- 25ης Μαρτίου.

Για το 2ο δημοτικό η περιοχή της Γαλήνης.

Για το 3ο δημοτικό ένθεν κακείθεν της οδού Θεσσαλονίκης, μέχρι την Ο. Ελύτη- Μ. Αλεξάνδρου- Λ. Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης και τα Μπατέικα, μέχρι κάτω στην οδό Κονταξοπούλου.

Για το 4ο δημοτικό η περιοχή μετά της 25η Μαρτίου – Σαλαμίνος και Αβέρωφ και μέχρι τα Λύκεια και το γήπεδο.

Το 1ο και 2ο Παλαιοκάστρου χωρίζονται από την οδό Μακεδονίας και την Αγ. Παρασκευή.

Εγγραφή  στο Νηπιαγωγείο.

 Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα,

Δικαιολογητικά

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν:
α. Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση
β. Το πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών αναζητείται από το Νηπιαγωγείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool».
γ. Αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο, διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Συνιστάται οι Προϊστάμενοι/-νες και οι Δ/ντές/-ντριες των Νηπιαγωγείων, όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο νηπιαγωγείο που ανήκουν οι μαθητές σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας .
δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης).
ε. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
στ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 4 = 20