• .
 • .
 • .

Α. Μοσχόπουλος: «Τώρα πια τα Κοινοτικά συμβούλια θα αποφασίζουν για οτιδήποτε που αφορά τα χωριά μας»!

Μαΐου 13, 2019
Από

Μετά την καθιέρωση της απλής αναλογικής, το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτών των δημοτικών εκλογών, είναι η ξεχωριστή κάλπη για τα κοινοτικά συμβούλια και η ενίσχυση του ρόλου τους  με την κατοχύρωση διευρυμένων και ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, που προβλέπει ο «Κλεισθένης Ι», που  ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.

Έτσι στα περισσότερα χωριά και του Δήμου Ωραιοκάστρου, εμφανίστηκαν  ανεξάρτητοι τοπικοί συνδυασμοί, αποδεικνύοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο, πόσο αναγκαία ήταν αυτή η μεταρρύθμιση. Συζητάμε με τον   άτυπο επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Τοπικής Κίνησης Μελισσοχωρίου- «Προοπτική για τον τόπο μας» κο Α. Μοσχόπουλο σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές και για την τοπική κίνηση.

Οι αλλαγές του «Κλεισθένη Ι» θα αναζωογονήσουν τις ξεχασμένες τοπικές κοινότητες;

Οπωσδήποτε είναι επ’ ωφελεία των Κοινοτήτων η μεταρρύθμιση,  διότι τα Τοπικά Συμβούλια από διακοσμητικά στοιχεία και υποχείρια των Δημάρχων που απλά γνωματεύουν τώρα πλέον αυτά θα αποφασίζουν για οτιδήποτε που αφορά τα χωριά μας και το κυριότερο τα οικονομικά δεδομένα που έχουν σχέση με τους ΚΑΠ.

Ποια ανάγκη καλύπτει η δημιουργία του συνδυασμού σας;

Το Μελισσοχώρι είχε πάντα μια τάση πολυδιάσπασης και το όραμα μας είναι σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης;

 1. Αποστολάκη Αιμιλία

 2. Δαγκλής Δημήτριος

 3. Ιωαννίδης Ιωάννης

 4. Καγιάς Αθανάσιος

 5. Κόφφα Δάφνη

 6. Λιάκου Χαρίκλεια

 7. Μοσχόπουλος Αθανάσιος

 8. Νάκουτης Βασίλειος

 9. Σουπιάδης Παναγιώτης

 10. Σταμπούλη Αναστασία

 11. Τσίνα Φανή

Ποιοι οι στόχοι της «Ανεξάρτητης Τοπικής κίνησης Μελισσοχωρίου;

Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με οποιαδήποτε δημοτική αρχή προκύψει από τις εκλογές. Ιδιαίτερη μέριμνα για την νέα γενιά, αξιοποίηση των κατασκηνώσεων , ανάδειξη της Ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, άμεση αποκατάσταση φθορών, η επίλυση χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης οδοποιίας , αμιαντοσωλήνες, αναπλάσεις, φωτισμού, αδέσποτα και φυσικά  σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων και συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς.

 Ποια η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημά σας;

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των συγχωριανών μας είναι θετική και επικροτούν με ενθουσιασμό την προσπάθεια μας πράγμα που μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το εγχείρημα μας.

Αυτό το μήνυμα έδωσε εξάλλου και η αθρόα συμμετοχή των συγχωριανών μας στη συγκέντρωση μας καθώς επίσης και η παρουσία τριών υποψηφίων δημάρχων, καθώς και υποψηφίων συνδυασμών από έξι δημοτικές παρατάξεις που τονίζει το αδέσμευτο και ανεξάρτητο της παράταξης μας.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  7 + 6 =