Να αφήσουμε χωρίς ψήφο, όσους υποψήφιους λένε να αφήσουμε εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης τα λατομεία!

Μαΐου 14, 2019
Από

Χάθηκαν οι προθεσμίες και οι ελπίδες και διάφορες τέτοιες μπούρδες, μονολογούν  επίδοξοι δήμαρχοι, για τα λατομεία, οπότε …. να αφήσουμε εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης τα λατομεία! Όμως,

Λατομεία, σκόνη,

 ρύποι, τραπεζικοί λογαριασμοί, παραλείψεις

και… ένα φορτηγό

παρανομίες!

 Δεν είναι τυχαίο ότι τα λατομεία απασχολούν τακτικά τη δικαιοσύνη. Όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές παρανομίες, αλλά και για ποινικές, με χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό εμπλεκόμενων τοπικών αρχών.

 Τέτοιες καταδίκες είχαμε κατά το παρελθόν και για τα λατομεία του Μεσαίου, τώρα του δήμου Ωραιοκάστρου, με τα οποία  ασχολήθηκε επίσης η δικαιοσύνη.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι υπήρξαν αναφορές και καταγγελίες, από πρώην δημάρχους και καταδίκες πρωτόδικες σε τότε δημοτικές αρχές.

Για αυτό όσοι από τους  σημερινούς υποψήφιους δημάρχους, που με ένα χαζοχαρούμενο χαμόγελο, μας λένε να μην ασχολούμαστε προεκλογικά με τα λατομεία, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στη δικαιοσύνη και στις παρανομίες.  

 

Εικόνα από το παρελθόν θα αποτελέσει, εάν επιτρέψουμε τη λειτουργία των λατομείων στο βουνό του Ωραιοκάστρου!

Πριν από περίπου οκτώ   χρόνια  ο  πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου  Ν. Μπάτος και ο τότε πρώην δήμαρχος Μυγδονίας Αστ. Γαβότσης αντίστοιχα, κατήγγειλαν στις αρμόδιες αρχές την παράνομη λειτουργία το λατομείου του Μεσαίου κάνοντας λόγο για:

«παράνομες πράξεις και παραλήψεις που αποτελούν συγκάλυψη παρανομιών με αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό»…..

«ΕΠΕΙΔΗ υπάρχουν βάσιμες υποψίες-πληροφορίες ότι όλες αυτές οι παράνομες πράξεις και παραλήψεις αποτελούν συγκάλυψη παρανομιών με αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό κατατεθειμένο στην Τράπεζα Ντόιτσε Μπανκ, επ’ ονόματι του ……………….., γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί νόμιμα με άρση του τραπεζικού απορρήτου και εφόσον διαπιστωθεί η αλήθεια, να προβούν όλες οι αρμόδιες αρχές στις δέουσες ενέργειες».

Και αναφέρουν συγκεκριμένα  στην καταγγελία τους:

«-κατέστησε αδύνατο τον έλεγχο διαχείρισης της ποσότητας των 206.000 τόνων υλικού αξίας πλέον του 1.489.404,90 ευρώ που παρέλαβε ο Δήμος  από το λατομείο Μεσαίου.

Με τις ενέργειες αυτές ζημίωσε εν γνώσει πολλαπλά τον Δήμο.

Γ) ποιοι ήταν οι αποδέκτες και οι χρήστες των αδρανών υλικών 205.000 τόνων !!!, αφού ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Δήμου, καθότι ουδέποτε η αρμόδια Δημαρχιακή Επιτροπή απεδέχθη τα δωρηθέντα υλικά με βάση το άρθρο 103 § 2 Θ, του Ν. 3463/2006».

Ανοιχτή πληγή τα

λατομεία

Το θέμα των λατομείων είναι μια πληγή και είναι καθοριστικό  σε αυτές τις εκλογές για το Ωραιόκαστρο. Οι υποψήφιοι θα κριθούν από τους δημότες για τη στάση τους ακριβώς σε αυτό το θέμα.  Γιατί πέρα από όλα τα άλλα, όπως αναφέρεται επίσης στην παραπάνω καταγγελία:

«η λειτουργία του λατομείου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων των όμορων οικισμών, εξαιτίας των εκπομπών σκόνης, ρύπων και αερίων στην ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα έχει προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής».

 Και δεν θα επιτρέψουν οι δημότες να γίνει το Ωραιόκαστρο, ένας Δήμος για τα μπάζα, ένας Δήμος νταμάρι για να  ικανοποιήσουν επίδοξοι δήμαρχοι τα  μικροσυμφέροντά τους. Θα πετάξουν απλά στα μπάζα όλους αυτούς τους γραφικούς υποψήφιους με τα χαζοχαρούμενα χαμόγελα….

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 × = 14