Γαβότσης, ο ντόκτορ των απευθείας αναθέσεων. –Απευθείας αναθέσεις, η μάστιγα του Δήμου Ωραιοκάστρου!

Μαΐου 21, 2019
Από

Ο «Οιδίπους τύραννος», τέλειωσε την περίοδο της βασιλείας του, βγάζοντας μόνος του τα μάτια του, αυτό έκανε και ο Γαβότσης, με τις απευθείας αναθέσεις.

Με βάση τα στοιχεία η  διοίκηση Γαβότση ξεπερνάει  στο…«σπορ» των απ ́ ευθείας  αναθέσεων, κάθε προηγούμενη διοίκηση, αφού  μόνο για μελέτες με απευθείας αναθέσεις έδωσε σε δύο χρόνια πάνω από 600.000 ευρώ! Επαναλαμβάνουμε μόνο για μελέτες!

Εάν υπολογιστούν και προστεθούν και οι απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες, στα έργα και σε άλλες υπηρεσίες, τότε μιλάμε για την επέλαση των Ούννων του Αττίλα.

Ο Παντελής Σκαρλάτος, υποψήφιος δήμαρχος,  αναφέρει στο πρόγραμμά του, ότι με την κατάργηση των απευθείας αναθέσεων-με μετριοπαθείς υπολογισμούς κατά τη γνώμη μας- θα εξοικονομήσει ο Δήμος το 20% του προϋπολογισμού του, περίπου 1.000.000 ευρώ και θα το χρησιμοποιήσει  «για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Αρχή της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, αποτελεί η  κατάργηση της ντροπής των απευθείας αναθέσεων.

 Γαβότσης, ο δήμαρχος

του χάους, των

απευθείας αναθέσεων.

Οι σωλήνες για την μεταφορά του νερού απο το Ωραιόκαστρο στη Μυγδονία, που ποτέ δεν έγινε!!

Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάχρησης των απευθείας αναθέσεων είναι και  το θέμα της υδροδότησης δήθεν της Μυγδονίας με την μεταφορά νερού από το Ωραιόκαστρο, κατά την πρώτη περίοδο της διοίκησης Γαβότση.

Το θέμα ήταν και αποδείχθηκε  μια καλή δικαιολογία,  για να στηθεί ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων και μάλιστα με τη συναίνεση και της αντιπολίτευσης. Αλλά τόσο πολύ ξεπέρασε τα όρια, που ως και ο Δ. Σαραμάντος, τότε δημοτικός σύμβουλος και  μέχρι τότε πρωταθλητής δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων,  αγανάκτησε και είπε το περίφημο «ε όχι κι έτσι». Όχι να  γίνονται απευθείας αναθέσεις και μελέτες, ακόμη και μετά την εκτέλεση του έργου!! 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αποφασίστηκε η απόκτηση των σωλήνων ύδρευσης με τρεις αποφάσεις των απευθείας αναθέσεων  των 15.000 ευρώ η κάθε μία και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε το έργο έφερε  η διοίκηση προς ψήφιση κι άλλες απευθείας αναθέσεις για δύο μελέτες, όπως για εκπόνηση τοπογραφικής και υδραυλικής μελέτης αξίας 25.000 ευρώ, καθώς και για Υδρογεωλογική-γεωφυσική μελέτη,  αξίας άλλων 20.000 ευρώ και μάλιστα κατόπιν εορτής!

Θα ήταν  περιττό να αναφέρουμε ότι  συνεχίζουν να λένε το νερό νεράκι στη Μυγδονία, αφού νερό από το Ωραιόκαστρο  δεν πήγε ποτέ! Οι δε απευθείας αναθέσεις, με τον ίδιο ζήλο,   συνεχίστηκαν σε άλλα θέματα! 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 9 = 12