Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Δημήτρης Καρασαββίδης.

Μαΐου 30, 2019
Από

 Ο Δ. Καρασαββίδης ξεκίνησε τη συμμετοχή του στα δημοτικά πράματα του Ωραιοκάστρου  από νεαρή ηλικία,  όταν το  1998 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός  σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του τότε δημάρχου Ν. Μπάτο.

Από τότε δεν έχει λείψει σε καμιά από τις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, μέχρι σήμερα.

 Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις ευθύνης και μάλιστα στις δημοτικές εκλογές του 2006 τόλμησε να πάει κόντρα στον παντοδύναμο τότε Ν. Μπάτο που έβγαινε από την πρώτη Κυριακή. Κατέβηκε  ως υποψήφιος  δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», αποσπώντας ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό, 23,42%,  που τον κατέταξε στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

 Τώρα συντελούνται μεγάλες θεσμικές μεταβολές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο   Δ. Καρασαββίδης, ως ένας  χαρακτηριστικός αυτοδιοικητικός, που συμμετέχει στον θεσμό σχεδόν 25 χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει και να αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις, που αφορούν  την αυτοδιοίκηση στην μετά των μνημονίων εποχή.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Π. Τσακίρη, με την παράταξη «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑ». Συνδυάζοντας την εμπειρία με την φρεσκάδα, τους νέους και τα νέα πρόσωπα που έχει ανάγκη ο θεσμός.

Οι δημότες όχι μόνο τίμησαν τον Δ. Καρασαββίδη με την ψήφο τους, αλλά τον ανέδειξανπρώτο δημοτικό σύμβουλο σε σταυρούς, από όλους τους συνδυασμούς και σε όλο το Δήμο, αφού συγκέντρωσε 839 ψήφους, εκατό περισσότερους από τον δεύτερο, που ήταν από την διοικούσα παράταξη.  

 

Ο Δημήτρης Καρασαββίδης είναι πρωτότοκος γιος πολύτεκνης οικογένειας. Γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο το 1963, είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μπάρμπα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο 1ο δημοτικό και έχουν δύο παιδιά, τον Μακεδόνα και την Κατερίνα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 + = 15