«ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Ωραιοκάστρου. «Η μάχη για τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε».

Ιουνίου 11, 2019
Από

  «Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου που αγωνιούν, που έχουν τη δύναμη να αντισταθούν και τη θέληση να αγωνιστούν για να μην γυρίσουμε πίσω».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων   στην εκδήλωση – συγκρότηση του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Ωραιοκάστρου,  ο  αναπληρωτής υπουργός  Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλου, τη Δευτέρα το βράδυ στο Ωραιόκαστρο, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και του Τσιόκα Χάρη, μέλος Προοδευτικής συμμαχίας και Μάρδα Δ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ β΄ Θεσσαλονίκη. 


«Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, για να υπερασπιστούμε όλα όσα έγιναν από το λαό μας για το λαό μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

«Ωρίμασε πολιτικά μια πρόταση που εκφράζει τα συμφέροντα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας βρήκαν τον τρόπο να συνεννοηθούν, να συζητήσουν μια κοινή προοπτική και να καταθέσουν μια κοινή πρόταση, για να μη γυρίσει πίσω  η Ελλάδα».

«Υπάρχει πλέον μια κοινωνική συζήτηση για το ζήτημα της προοδευτικής συμμαχίας. Πέρα από την πραγματικά πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει αρχίσει η συζήτηση και μέσα στην κοινωνία, που την ενδιαφέρει να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Έτσι κι αλλιώς εκεί θα κριθεί αυτή η συζήτηση, γιατί αυτοί που έχουν λόγο και την τελική επιλογή για το μέλλον της χώρας είναι οι πολίτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

«Υπάρχει λόγος, ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει: για να κάνει ακόμη περισσότερα υπέρ των πολλών.
Υπάρχει χρόνος για να κερδηθεί και το χαμένο έδαφος.
Υπάρχει και ο τρόπος: η συγκρότηση ενός μεγάλου, προοδευτικού μετώπου της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς που θέλουν να πάρουν πίσω αυτές τις κατακτήσεις». Ενώ τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, πάλεψε μέσα σε αντίξοες συνθήκες και άντεξε, το ίδιο και η κοινωνία που στήριξε τη κυβέρνηση της Αριστεράς στις πιο εμβληματικές τομές: 

 

-Υλοποίησε στο ακέραιο τη δέσμευσή του, βάζοντας τέλος στα Μνημόνια.

 

-Έσωσε και στήριξε τους πιο αδύναμους,

 

-Έσωσε τις πρώτες κατοικίες,

 

-Διέσωσε, στήριξε και ενίσχυσε – πρωτίστως, την υγεία και την παιδεία χωρίς απολύσεις, αλλά με χιλιάδες προσλήψεις,

 

-Ολοκλήρωσε τα δημόσια έργα χωρίς μίζες,

 

-Σταμάτησε το μεγάλο φαγοπότι στην υγεία και στα μεγάλα δημόσια έργα,

 

-Έσωσε το ασφαλιστικό σύστημα και το έκανε βιώσιμο βγάζοντας ταυτόχρονα τη θηλιά από χιλιάδες επαγγελματίες,

 

-Δρομολόγησε τις απαιτούμενες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με την αναθεώρηση του Συντάγματος και νομοθέτησε την απλή αναλογική,
-Δρομολόγησε τη δικαστική διερεύνηση μεγάλων σκανδάλων,

 

-Έκλεισε την πληγή του «Σκοπιανού» που άλλοι δημιούργησαν, με μια άκρως επωφελή για τα εθνικά μας συμφέροντα και την πολιτιστική κληρονομιά μας, συμφωνία,

 

-Μείωσε την ανεργία κατά 10 μονάδες,

 

-Επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις, κατάργησε τον υποκατώτατο, θεσμοθέτησε αλλά και αύξησε τον κατώτατο μισθό, μείωσε τη «μαύρη» εργασία,

 

-Επέβαλε να πληρώνουν οι καναλάρχες,

 

-Δίνει ανάσα ζωής σε χιλιάδες πολίτες με τις 120 δόσεις σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία,

 

-Επανέφερε με κοινωνική δικαιοσύνη, τη 13η σύνταξη,

 

-Διεύρυνε με δικαιοσύνη τα κοινωνικά επιδόματα,

 

-Μειώνει σταδιακά τους άδικους άμεσους ή έμμεσους φόρους κρατώντας σε ισορροπία την οικονομία της χώρας,

 

-Έβαλε στα ταμεία του κράτους 40 δις, ενώ τα είχε παραλάβει άδεια,

 

και άρχισε να δίνει σταδιακά πίσω, όσα οι πολίτες στερήθηκαν για 8 ολόκληρα χρόνια».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 

Ανοιχτή εκδήλωση – συγκρότηση του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Ωραιοκάστρου διοργανώθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου,   στο κτήριο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ στο Παλαιόκαστρο. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, από όλο το φάσμα των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του Ωραιοκάστρου.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη πλατιάς συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων γύρω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αναλύοντας τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες. Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Β΄ Θες/νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, μίλησε για τις οικονομικές πτυχές του νέου προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Τέλος, ο Χάρης Τσιόκας, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, τόνισε την σημασία να βρεθούν άμεσα όλοι όσοι για διάφορους λόγους δεν προσήλθαν στις εκλογές ή ψήφισαν άλλα μικρότερα κόμματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Συντονιστής Β΄ Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης του Σύριζα Παναγιώτης Ερμείδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε το κάλεσμα σε όλους τους παραβρισκόμενους, για τη συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο και θα συνεδριάσει άμεσα μέσα στην εβδομάδα. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να επικοινωνήσει με το e-mail της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

sirizaoraiok@gmail.com    ή στο facebook  Συριζα Ωραιοκαστρου.

Η Οργάνωση Μελών του Σύριζα στο Ωραιόκαστρο, καλεί όλους τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες στη μάχη των εκλογών.

Να υπερασπιστούμε όλα όσα έγιναν από το λαό μας για το λαό μας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 2 = 9