Αντιπρόεδρος συλλόγου γονέων προς δήμαρχο κο Ζιακούλη «Ξαφνικά έγινε ευσυνείδητος στα θέματα καθαριότητας!».

Ιουνίου 12, 2019
Από

Ένας υπηρεσιακός δήμαρχος και αντιδήμαρχος Καθαριότητας, όταν αντί να κάνει τη δουλειά του βγάζει φωτογραφίες τα σκουπίδια  και κάνει συστάσεις  σε  δημότες, τότε ισχύει η παροιμία, «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα των τρώνε οι κότες», ή επί το ποιητικότερον, don’t push your luck.

Ο  κος Ζιακούλης αφού αποθανάτισε τα σκουπίδια στο προαύλειο και πέριξ χώρο του σχολείου  προχώρησε σε τοπικό site  σε δηλώσεις του τύπου

«Αυτές οι εικόνες είναι ότι αντίκρισα από το χθεσινό πάρτι στο 2ο δημοτικό Παλαιοκάστρου ………σαν γονείς μικρών παιδιών έχουμε υποχρέωση να παραδίδουμε το χώρο έτσι όπως ακριβώς τον βρήκαμε και όχι σε αυτή την κατάσταση Είμαι πολύ λυπημένος».

Σήμερα του ήρθε η απανταχούσα από την αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου, από το προσωπικό της λογαριασμό στο f/b.

 

«Η σχολική χρονιά δεν τελείωσε ακόμη και ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας θεωρώ χρέος μου να αποκατασταθεί η αλήθεια όσο αφορά τις κατηγορίες που δεχτήκαμε από τον κύριο Ζιακούλη.

Στο σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο μετά την λήξη της γιορτής, ο χώρος καθαρίστηκε από τα περισσότερα σκουπίδια αλλά λόγω του ελλιπούς φωτισμού δεν κατέστη δυνατόν να τελειοποιηθεί.

Η ολοκλήρωση του καθαρισμού από τα υπόλοιπα σκουπίδια που υπήρχαν στους χώρους εντός και εκτός του σχολείου πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, με το πρώτο φως, ξεκινώντας ουσιαστικά από τις 9:00 έως τις 11:53, από καθαριστριες που πληρώθηκαν από τον Σύλλογο μας και ΟΧΙ από τον Δήμο.

Ο κύριος Ζιακούλης φωτογράφησε το σχολείο μας πριν ακόμα προλάβουν οι καθαρίστριες να ολοκληρώσουν την εργασία τους.
Η άδικη αυτή κατηγορία – «καταγγελία» έγινε σε τοπικό site, το οποίο δεν μπήκε ούτε καν στην διαδικασία να διασταυρώσει τις πληροφορίες και το ανάρτησε στο διαδίκτυο στις 09:33. Κανένα άλλο τοπικό site δεν κοινοποίησε την ανάρτηση αυτή. 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά την προμελετημένη κίνηση του Δημάρχου Ζιακούλη εναντίον του Συλλόγου μας.
Ξαφνικά έγινε ευσυνείδητος στα θέματα καθαριότητας ενώ τόσα χρόνια αποδεδειγμένα, με στοιχεία και φωτογραφίες πολιτών στο διαδίκτυο ρυπαίνει το περιβάλλον, δίνοντας εντολές σε υπαλλήλους να πετάνε κλαδιά, μπάζα και άλλα υλικά σε παράνομες χωματερές στα βουνά της περιοχής μας.

Πολίτες επίσης έκαναν επώνυμα καταγγελίες για παράνομες χωματερές αλλά ο Δήμος ουδέποτε ασχολήθηκε ως όφειλε για να πράξει τα νόμιμα.

Περιμέναμε κάποια αντίδραση από εκλεγμένους αιρετούς του Δήμου, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Λυπάμαι για όλους και περισσότερο για αυτούς που ζήτησαν στις τελευταίες εκλογές την ψήφο του κόσμου για το καλό του τόπου.
Ο Σύλλογος μας δεν ήταν ούτε θα είναι το προεκλογικό σκαλοπάτι για την ανάδειξη ατόμων, ούτε για συγκέντρωση ψήφων προς παρατάξεις.

Σύμφωνα με όλα τα γραφόμενα τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση σας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλή συνέχεια στη διοίκηση του Δήμου και στο νέο συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το οποίο θα παραιτηθώ στην λήξη της σχολικής χρονιάς, όχι τώρα, διότι δεν έχει τελειώσει ακόμη η θητεία μου.

Από την νέα σχολική χρονιά μη έχοντας πλέον παιδί στο δημοτικό δεν θα είμαι μέλος του Συλλόγου. Καμία και κανένας δεν μπορεί να με διαγράψει έως την λήξη της σχολικής χρονιάς, είναι παράνομο και δεν αρμόζει στις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.

Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά, δεν εμπλέκονται σε όλη αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση, αναίτια κίνηση από τον Δήμο προς τους γονείς και τον Σύλλογο.
#ειμαιακομαπαιδι# Διονύσης Σχοινάς

Ευαγγελία Καπαρού
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 × = 16