Ο εκρηκτικός συνδυασμός ανικανότητας και ασχετοσύνης. Ο ΔΟΠΠΑΩ και οι δωρεάν προμήθειες από άγνωστο προμηθευτή!

Ιουνίου 17, 2019
Από

ΔΟΠΠΑΩ, ένα αρκτικόλεξο που το πιο πιθανόν είναι να μην λέει τίποτα στους δημότες και να τους είναι παντελώς άγνωστο, όπως και  το έργο του που είναι σχεδόν ανύπαρκτο.  Εν πάση περιπτώσει είναι ένας «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας Αλληλεγγύης» ο οποίος εκτός του ότι δεν έχει καμία σχέση με τις παραπάνω λέξεις, έχει στη δικαιοδοσία του και παιδικούς σταθμούς.

Πέντε χρόνια η ανικανότητά τους δεν τους επέτρεψε να διευθετήσουν το θέμα με την σίτιση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

 Κάθε χρόνο μελέτες και σχετικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, που ψήφιζαν πάντα την πρόταση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, πήγανε στράφι. Τις περισσότερες τις ακύρωνε η Αποκεντρωμένη διοίκηση κατά τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων, για άλλες ακυρώνονταν οι διαγωνισμοί κι άλλες δεν εφαρμόζονταν ποτέ  κι όλες μαζί κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

 Με αποτέλεσμα να γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση τα απαιτούμενα μαγειρεία για την παρασκευή του φαγητού κι όλα αυτά τα χρόνια η σίτιση των παιδιών να γίνεται από εταιρείες «έτοιμου φαγητού» catering. Το πρόβλημα περιπλέκεται γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, απαιτείται να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις σχετικά με  την σίτιση των παιδιών.

Και όπως είναι επόμενο εγείρονται πολλά ερωτηματικά. Εάν πχ απαιτούνταν η ύπαρξη και λειτουργία μαγειρείων για το φαγητό των παιδιών στους  βρεφονηπιακούς  σταθμούς, που συγχρηματοδοτούνται από  το ΕΣΠΑ, ποιος βεβαίωνε για την ψεύτικη ύπαρξη των μαγειρείων; Ποιες εταιρείες αναλάμβαναν και με ποιες διαδικασίες το catering;

Στην αρχή της θητείας της η διοίκηση πήρε απόφαση για να δημιουργήσει τα μαγειρεία στον χώρο των πρώην κατασκηνώσεων στο Μελισσοχώρι. Φυσικά δεν έγιναν ποτέ. Μετά πήραν άλλη απόφαση με την οποία θα δημιουργούνταν μαγειρεία στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς. Ούτε αυτή εφαρμόστηκε ποτέ. Τώρα απόκτησαν επιτέλους τα μαγειρεία, αλλά  ο κυκεώνας της ασχετοσύνης συνεχίζει να κρατάει το θέμα των προμηθειών σε εκκρεμότητα.

Η καινούρια χρονιά αρχίζει με  το θέμα της προμήθειας τροφίμων για σίτιση να  παραμένει άλυτο. Η διοίκηση αφού κατάφερε με δυσκολία και  μεγάλη καθυστέρηση να φτιάξει τα μαγειρεία, τώρα  δεν κατάφερε να κάνει έγκαιρα   τον διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ». Έτσι μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός τα νήπια και τα παιδάκια των παιδικών σταθμών θα έμεναν χωρίς σίτιση.

Αλλά αμέσως, με σχετική απόφαση το ηρωικό διοικητικό συμβούλιο του περιβόητου ΔΟΠΠΑΩ, κατόπιν βεβαίως- βεβαίως σχετικής εισήγησης της προέδρου του, μαθαίνουμε ότι βρέθηκε ένας προμηθευτής, χωρίς όμως να  μας αποκαλύπτει το όνομα του, ο οποίος προσφέρθηκε να χορηγεί ΔΩΡΕΑΝ τις προμήθειες για το φαγητό  των παιδιών μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός!!! Τι συγκίνηση, που θα έλεγε κι ο απλός λαός. Ο Μοντιε,μον σερι, και τρε ζολι.

Είναι ακριβώς η περίπτωση, που ο σοφός λαός λέει ότι είμαστε   για γέλια και για κλάματα. Αλλά πριν μας πονέσει η κοιλιά από τα γέλια ή τα μάτια από το κλάμα, δεν είναι κρίμα ένας τέτοιος χορηγός  που αναλαμβάνει να παρέχει δωρεάν τις αναγκαίες προμήθειες για τη σίτιση  τόσων παιδιά να μένει κρυφός; Ένα δημόσιο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που δικαιούται, όπως και η διοίκηση του ΔΟΠΠΑΩ για το τιτάνιο έργο που προσφέρει στους δημότες και συγκεκριμένα στα νήπια και στα παιδάκια.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 4 = 0