Χωρίς «παιδί και θάλασσα» ο δήμος Ωραιοκάστρου!!!!Το κατάφερε κι αυτό η διοίκηση Γαβότση!

Ιουνίου 20, 2019
Από

Για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα «παιδί και θάλασσα».

Η παροιμιώδης ανικανότητα της διοίκησης Γαβότση τα έκανε θάλασσα και στο πρόγραμμα «παιδί και θάλασσα» κι έτσι θα αφήσει για πρώτη φορά τα παιδιά του Ωραιοκάστρου χωρίς τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα. Αυτήν την ευκαιρία  που δίνει κάθε καλοκαίρι τη δυνατότητα σε πολλά  παιδιά να κάνουν λίγα μπάνια.

Ενώ σε όλους του Δήμους ολοκληρώνονται οι εγγραφές και  αρχίζει σε λίγες μέρες και η υλοποίηση του προγράμματος, ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν φρόντισε έγκαιρα από τον Απρίλιο, όπως συνηθίζεται, να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις και να βρίσκεται τώρα στη φάση της εφαρμογής τους.

Κι ενώ το θέμα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε την απόσυρσή του, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε για την σχετική απόφαση και την έλλειψη χρόνου για την υλοποίησή της.

Όπως ήταν επόμενο η  αντιπολίτευση αντέδρασε και κάτω από αυτήν την πίεση το θέμα συζητήθηκε μεν και πάρθηκε η σχετική απόφαση, αλλά είναι πολύ αμφίβολο εάν προλάβει να υλοποιηθεί.

Το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου κι  εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια από όλους τους Δήμους. Θεωρείται ένα  από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα με μεγάλη ανταπόκριση που έχει συνήθως δύο φάσεις υλοποίησης.  Σκοπός του προγράμματος είναι «η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer)».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 × = 4