Για το σκάνδαλο των κοιμητηρίων Ωραιοκάστρου. Η. Τσακαλίδης: «θα αποτελεί ένα στίγμα στη διοίκηση την απερχόμενη».

Ιουνίου 20, 2019
Από

Σε δήλωση καταπέλτη προέβη ο πρώην αντιδήμαρχος Η. Τσακαλίδης, για το σκάνδαλο των παράνομων ταφών στα κοιμητήρια του Ωραιοκάστρου, στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  εμφανώς ανακουφισμένος για  το αίσιο τέλος που είχε η άδικη  εμπλοκή του και η επίσης άδικη προσωπική περιπέτεια του.

Ο Ηρακλής Τσακαλίδης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν διέτρεχα κανέναν  κίνδυνο, διότι δεν είχα  καμιά κατά ουσία και κατά τον τύπο  εμπλοκή στην υπόθεση αυτή». Θεωρεί  δύο υπαίτιους για τον  «διασυρμό του» όπως είπε, τον κο Ιωσηφίδη «ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο κακό που μπορούσε να κάνει» και ως δεύτερο υπαίτιο τον κο Γαβότση  «ο ήδη απελθών δήμαρχος, ο οποίος αφού άκουσε  μέσα σε αυτήν την αίθουσα εδώ την ομολογία του  αντιδημάρχου του (Ιωσηφίδη),  αντί να πράξει τα δέοντα, τον έχρισε και υπεύθυνο  για την λειτουργία των  κοιμητηρίων»!!!

Τέλος σημείωσε με νόημα ότι «Αυτό όμως το οποίο επισυνέβη, τόσο από πλευράς του κου Ιωσηφίδη, όσο κι από πλευράς του κου Γαβότση  θα αποτελεί ένα στίγμα στη διοίκηση την απερχόμενη».

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Ιωσηφίδης  είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου στις 14 Νοεμβρίου του 2017 και τη θέση του ανέλαβε ο Ηλίας Ζιακούλης και στη συνέχεια παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος τον Ιανουάριο του 2019.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Η. Τσακαλίδη:

«Κατηγορούμαι για σοβαρή παράβαση καθήκοντος κατά την υπηρεσία από βαριά αμέλεια. Ο λόγος ήταν ότι είχε προηγηθεί μια καταγγελία από συναδέλφους στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ότι κατά το έτος 2015 είχαν συμβεί δύο τουλάχιστον παράνομες ταφές. Επικαλέστηκαν και κάποιες άλλες παρατυπίες,  αυτός ήταν ο βασικός λόγος.  Επί 17 μήνες η δική  μου υπόληψη, εγώ μιλά μόνο για τον εαυτό μου,  διασύρθηκε για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον λόγω της αντιποίησης αρχής από συνάδελφο, ο οποίος σήμερα απουσιάζει και αναφέρουμε στον κο Ιωσηφίδη Κυριάκο, ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο κακό που μπορούσε να κάνει.

Όταν χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα, μιας κι ήταν υπεύθυνος ο κος Δίγκαλης τότε,  έδωσε εντολή για δύο πράγματι παράνομες ταφές. Και δεύτερος υπαίτιος ήταν ο ήδη απελθών δήμαρχος, ο οποίος αφού άκουσε  μέσα σε αυτήν την αίθουσα εδώ την ομολογία του  αντιδημάρχου του, αντί να πράξει τα δέοντα, τον έχρισε και υπεύθυνο  για την λειτουργία των  κοιμητηρίων.

Το αποτέλεσμα ήτανε, εγώ από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι δεν διέτρεχα κανέναν  κίνδυνο, διότι δεν είχα  καμιά κατά ουσία και κατά τον τύπο  εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. Τι είχε γίνει όμως;

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση είχε ζητήσει από τον κο δήμαρχο να απαντήσει ποιος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καλή λειτουργία των κοιμητηρίων την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το 2015.  Δεν ξέρω γιατί, υπέδειξε όμως εμένα. Όταν με δική του απόφαση με όρισε ως υπεύθυνο της λειτουργίας των κοιμητηρίων όλου του δήμου στις 7/9/16.

Αυτό από μόνο του αναιρούσε βέβαια το κατηγορητήριο το οποίο ουδέποτε όμως  έγινε. Σύρθηκα έτσι στο πειθαρχικό συμβούλιο και θα πρέπει να ξέρουνε όλοι οι συνάδελφοι, ότι το πειθαρχικό συμβούλιο, του άρθρου.. προβλέπει τη σύσταση αυτού του  οργάνου το οποίο αποτελείται από τρεις εφέτες, των οποίων  ο ένας είναι ο πρόεδρος των εφετών Θεσσαλονίκης, από έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μ-Θ κι από έναν εκπρόσωπο της Π. Ε. Δ. Κ. Μακεδονίας. Εκεί η  απόφαση ήταν αναμενόμενη βέβαια, παμψηφεί αθωότητα  τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφος Θωμάς Δίγκαλης.

Απέμεινε όμως και το ποινικό κομμάτι. Έπρεπε να συρθούμε και στο ποινικό κομμάτι, μέχρι και χθες που στην επίσκεψή μου στην εισαγγελία  με ανακοίνωσαν ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Απευθύνω λοιπόν την ταπεινή ευχή κανένας συνάδελφος στο παρόν και στο μέλλον να μην διακινδυνεύσει και διασυρθεί με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να δηλώσω τις απεριόριστες ευχαριστίες μου, σε όσους σε αυτό το μακρύ διάστημα της διάβασης του Γολγοθά μου με βοήθησαν, δεν είναι της παρούσης. Κι όλους αυτούς οι  οποίοι πίστεψαν στην μη εμπλοκή μου.

Αυτό όμως το οποίο επισυνέβη, τόσο από πλευράς του κου Ιωσηφίδη, όσο κι από πλευράς του κου Γαβότση  θα αποτελεί ένα στίγμα στη διοίκηση την απερχόμενη».

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 4 = 32