Μετά την ήττα –διασυρμό, έρχεται και το ξεκατίνιασμα. Συνέντευξη Γαβότση.

Ιουνίου 26, 2019
Από

Οι δύο παραιτηθέντες, που δεν άντεξαν την λαϊκή αποδοκιμασία και εγκατέλειψαν άρον- άρον μέσα στη νύχτα τον Δήμο.

Την συνέντευξη – περιβόλι του ηττημένου των εκλογών πρώην δημάρχου Γαβότση δεν μπορεί να την πάρει κανένας στα σοβαρά.  Πρόκειται για ένα ξεκατίνιασμα που τα είχε όλα.  Υπόνοιες για ξαδέλφια,  προδομένες φιλίες  και  βέβαια εσωκομματικά νεοδημοκρατικά καρφώματα, εναντίον των βουλευτών Καράογλου και Αναστασιάδη.

Και μάλλον αυτός ήταν κι ο λόγος που εδόθη η λεγόμενη συνέντευξη. Να «εκδικηθεί», να  κάνει  «ζημιά» στους συγκεκριμένους βουλευτές , λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. 

Δεν περιορίσθηκε όμως,  όπως ήταν επόμενο, μόνο στους δύο βουλευτές. Περιέλαβε τελικά και τους μέχρι χθες στενούς συνεργάτες του στη διοίκηση του δήμου, τους αντιδημάρχους Αταμιάν, Κοϊτσίδη και Δίγκαλη, οι οποίοι όχι μόνο κρατούν αποστάσεις, από τον κατήφορο του δημάρχου, αλλά του απαντούν, όπως ακόμα και ο στενός του συνεργάτης Ε. Χατζηαντωνίου, που τον καλεί  να σταματήσει το κυνήγι των φαντασμάτων και να βρει τα δικά του λάθη.

Η αλαζονεία της εξουσίας και οι επιβλαβείς επιπτώσεις της, ούτε καν  πέρασε από  το μυαλό,  του Γαβότση.  Κλεισμένος στον περίγυρο του, που χειροκροτούσε  την κενότητα του,  αποσκοπώντας φυσικά σε οφέλη, έχασε την επαφή με τον έξω κόσμο. Ούτε πήρε χαμπάρι τι συνέβαινε στην πραγματικότητα, λίγο έξω από  το ιατρείο, λίγο έξω από το δημαρχείο.

Δεν άκουσε ούτε  τους απολυμένους συμβασιούχους,  όταν  φώναζαν έξω από το δημαρχείο, «Αστέριε Γαβότση, κάνε ένα καλό! Έβγα στο μπαλκόνι και πέσε στο κενό!».

Η αδυναμία του να εκφέρει  έναν  ουσιαστικό πολιτικό λόγο, τον έστρεφε συχνά  επί προσωπικού.  Το  ήθος και το  ύφος άσκησης της εξουσίας του, ήταν  γεμάτο επιθετικότητα προς όποιον τολμούσε να ασκήσει κριτική.  Με ταυτόχρονη   περιφρόνηση προς τους θεσμούς και με  προσωπικές αναφορές εναντίον αυτού που θεωρούσε αντίπαλο, κατέφευγε αμέσως στη λοιδορία και στη διαβολή.  

Έτσι κατρακυλούσε  σε προσωπικές λεκτικές διαμάχες και αναλώνονταν  σε μικρότητες.  Από τα πολλά γλωσσικά του ατοπήματα έχει εκτεθεί ουκ ολίγες φορές, ως δήμαρχος και έχει εκθέσει άλλες τόσες το Ωραιόκαστρο. Αποδείχθηκε  ότι δεν απέκτησε ποτέ συναίσθηση του ρόλου του και της θέσης του, νομίζοντας ότι όλος κόσμος αποτελείται από νοσοκόμες στις οποίες μπορεί  να συμπεριφέρεται όπως θέλει, αποκάλεσε και τους εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία ΑμΕΑ!!

Χρειάστηκε να ρθουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για να ανακαλύψει ότι με όλη αυτή τη συμπεριφορά έχτιζε  ένα παλάτι στην άμμο. Ο υπερφίαλος εγωισμός του τον οδήγησε στην καταστροφή. Αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα. Και κυρίως δεν υπάρχει, ούτε ένας να τον κλάψει.

Γιατί έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο ο δήμος. Τον εγκατέλειψε με την παραίτησή του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή. Την ώρα που απειλείται η φυσική του υπόσταση, το φυσικό του περιβάλλον με την μεγάλη καταστροφή του δάσους. Όταν οι άλλοι  δήμαρχοι των διπλανών δήμων, βάζουν μπρος τα πριόνια για να σώσουν ότι σώζεται από τα δάση τους, αυτός και με αυτή την συνέντευξη απέδειξε ότι για το μόνο για τον οποίο  νοιάζεται, είναι ο εαυτός του και ο ναρκισσισμός του, που θίχτηκε από την εκλογική του συντριβή.

Ας είναι βαριά και αιώνια η αποδοκιμασία των πολιτών, για το μεγάλο κακό που έκανε συνολικά στον  Δήμο μας. Αμήν!

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 × = 28