Χρηματοδοτούνται έξι σχολικές βιβλιοθήκες στο δήμο Ωραιοκάστρου!

Ιουλίου 1, 2019
Από

Έξι σχολικές βιβλιοθήκες  του Δήμου χρηματοδοτούνται για τον εξοπλισμό τους, με 18.000 ευρώ ή με 3.000 ευρώ εκάστη.  Αναλυτικά οι σχολικές βιβλιοθήκες στα δημοτικά σχολεία Πενταλόφου, Δρυμού και Λητής και στο  Ωραιόκαστρο, το 2ο δημοτικό σχολείο (Γαλήνης), το 3ο δημοτικό σχολείο και το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου. Στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται:

«Οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές (Ν.Π.Δ.Δ.) των Δήμων μπορούν να αναλαμβάνουν νομικές δεσμεύσεις και να πραγματοποιούν δαπάνες σε βάρος του αναφερόμενου έργου, προκειμένου να εξοπλιστούν οι Σχολικές Μονάδες, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως του ποσού που τους καθορίζεται με την παρούσα».

Με την  νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 ο συνολικός αριθμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ανέλθει   στις 1.575 Σχολικές Βιβλιοθήκες. Μετά από 32 χρόνια, ενεργοποιήθηκε ο  Ν. 1566 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών, η ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου και η συνεχής διεύρυνσή του με νέες βιβλιοθήκες. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη, αυτό που αποτελούσε  ορόσημο στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος και  συμπληρώθηκε  ένα έλλειμμα δεκαετιών, αναφέρει  το υπουργείο παιδείας

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 8 = 11