«Το σχολείο που ονειρεύομαι», από το 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.

Ιουλίου 1, 2019
Από

Δεκαπέντε  ήταν τα σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  eTwinning και δύο από αυτά είναι από το Ωραιόκαστρο, το 1ο και το 6ο  Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.

Αυτά τα νηπιαγωγεία λοιπόν έστειλαν  τις ιδέες τους για το ονειρεμένο σχολείο στον Υπουργό Παιδείας μέσω ενός λευκώματος που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο: «I can touch a cloud…I can dream my school».

Οι εκπαιδευτικοί του  1ου  και 6ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου, Βιβή Αραβανή,  Ντίνα Παπαγεωργίου, Αμαλία Σταθοπούλου και Εύη Φλούδα, μαζί με τους μικρούς μαθητές «δημιούργησαν» με τις ιδέες τους ένα  σχολείο γεμάτο ευκαιρίες και δυνατότητες, ένα σχολείο που θα αγαπούν και  όλοι ονειρεύονται. Στην δε επιστολή προς τον υπουργό παιδείας αναφέρουν:

 

 «Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Σας αποστέλλουμε το παρόν λεύκωμα για να σας ενημερώσουμε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «I can touch a cloud…I can dream my school» . Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019. Συμμετείχαν σε αυτό 15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, 356 παιδιά και 24 εκπαιδευτικοί.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε το ιδανικό για μας σχολείο. Σκεφτήκαμε και προτείναμε τί είδους παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας για να γίνει πιο συναρπαστικό. Ονειρευτήκαμε, βάλαμε στόχους μικρούς και μεγάλους, καταστρώσαμε σχέδια και χαράξαμε το δρόμο προς την πραγματοποίησή τους.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε την ιδανική για μας εκπαιδευτικό, το τέλειο κτίριο, την υποδειγματική τάξη, την ονειρεμένη αυλή και τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς να μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους των παιδιών και να τους προσφέρουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπως το ονειρεύονται και το αξίζουν.

Με σεβασμό,

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και τα παιδιά».

 Μπορείτε να δείτε το λεύκωμα σε ψηφιακή μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο :

Μπορείτε να δείτε το λεύκωμα σε ψηφιακή μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.youtube.com/watch…

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 2 = 10