Έσπασε την σιωπή του ο Δρυμός για το νερό, αλλά κηρύχτηκε «στρατιωτικός νόμος» και απαγορεύτηκαν ομιλίες «πολιτικών»!

Ιουλίου 4, 2019
Από

Δεν πρόλαβε να ακουστεί μια καλή είδηση από τον Δρυμό, ότι σπάει επιτέλους τη σιωπή του  και αποφασίζει η τοπική κοινωνία να πάρει στα χέρια της το θέμα του νερού και αμέσως  ένας από την ομάδα της πρωτοβουλίας της συγκέντρωσης πήρε τον λόγο και «απαγόρευσε»  να μιλήσουν οι «πολιτικοί».

Με την λέξη «πολιτικοί» μην πάει το μυαλό σας σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, άντε Καράογλου και Φάμελλο. Όχι «πολιτικούς» εννοεί τους δημοτικούς συμβούλους, του τοπικούς συμβούλους και γενικά όλους τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών για να «μην το κάνουν προεκλογικό ρινγκ».

Φυσικά αυτές οι ακρότητες  χρησιμοποιούνται πάντα, όταν κάποιοι θέλουν να καλύψουν ακριβώς τις ευθύνες συγκεκριμένων «πολιτικών». Οπότε αναθεματίζουν γενικά κι αόριστα τους πολιτικούς και την πολιτική, ακριβώς για να μην αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν, στους υπαίτιους.

Με αυτού τους είδους λοιπόν τους αποκλεισμούς, περιορίστηκαν και  τα περιθώρια για να βρεθούν ομιλητές, αφού σχεδόν οι περισσότεροι κάτοικοι κάπου ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και άρα θεωρούνταν «πολιτικοί».

Έτσι δεν μίλησαν ούτε οι  δημοτικοί  σύμβουλοι που παραβρέθηκαν, όπως ο Β. Κανταρτζής, ο  Γ. Εδιρνέλης και ο Α. Θεμελής. Ούτε φυσικά και οι σύμβουλοι της κοινότητας Δρυμού, ούτε και ο Μ. Τσαϊρέλης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.   Έτσι κάπως κηρύχτηκε κι ο «στρατιωτικός νόμος» των αποκλεισμών και των απαγορεύσεων και μαζί χάθηκε και μια ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση και να μάθουν οι πολίτες ποιοι ευθύνονται και τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος του νερού.

Μετά το «σιωπητήριο», άρχισε να διαλύεται και η συγκέντρωση και να φεύγει ο κόσμος «άφωνος». Ο οποίος με την συμμετοχή του και μόνο, έστω και σιωπηλά, είπε ένα βροντερό «Φτάνει πια! στην κοροϊδία, να δοθεί επιτέλους μια λύση». Οι διοργανωτές με ένα  ανορθόγραφο πανό ζητούσαν, έστω και το «ακατάλληλο νερό», προφανώς ειρωνικά.

Για να τελειώνουμε. Οι κινητοποιήσεις πολιτών δεν γίνονται με αποκλεισμούς και με αναθέματα κατά της «πολιτικής». Όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, είναι ηλίθιος.  Όλα αυτά περί αποκλεισμού των «πολιτικών» ακούγονται παράταιρα, παραπέμπουν αλλού και δεν έχουν καμιά θέση στην εποχή μας. Και πολύ περισσότερο, χρησιμοποιούνται, συνειδητά ή όχι, για να καλυφθούν, επαναλαμβάνουμε, οι ευθύνες κάποιων και σίγουρα  δεν βοηθάνε στην επίλυση του προβλήματος.

Αυτό που είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γίνει ένα Συντονιστικό των κατοίκων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους συλλόγους και τους φορείς της κοινότητας και από  μεμονωμένους πολίτες,  με σκοπό  να συντονίσει τις ενέργειες διαμαρτυρίας και τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Απαιτείται ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών που θα περιλαμβάνει. Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου. Που σημαίνει ναυλώνει το Συντονιστικό τέσσερα πούλμαν και 200 Δρυμιώτες έρχονται στη συνεδρίαση και ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από όλο το συμβούλιο. Δεύτερο βήμα, το Συντονιστικό κάνει συνάντηση με το Δ.Σ της ΕΥΑΘ διερευνώντας τις προϋποθέσεις λύσης του προβλήματος  με την σύνδεση με την ΕΥΑΘ, αφού μόνο εκεί υπάρχει άφθονο και καθαρό νερό.

Συνάντηση με την Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει, γιατί απλά αυτή η αμαρτωλή επιχείρηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο.  Το Συντονιστικό παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερώνει τους κατοίκους και διοργανώνει την επόμενη δράση διαμαρτυρίας.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, σε έναν χρόνο περίπου, το πρόβλημα θα λυθεί και η κοινότητα θα ξεφύγει από την τριτοκοσμική εποχή  που την καταδίκασαν με την έλλειψη νερού, οι προηγούμενες διοικήσεις Γαβότση- Σαραμάντου- Γαβότση.

Μόνο αν  πάρουν την υπόθεση νερού οι πολίτες στα χέρια τους, μόνο αν  ασχοληθούν με την «πολιτική» οι πολίτες, όπως το υποδηλώνει και η λέξη.   

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 + = 3