Ασ. Γαβότσης: «Οριστική λύση στο πρόβλημα με το νερό στο Δρυμό Ωραιοκάστρου μόνο με σύνδεση με την ΕΥΑΘ. Ας αποφασιστεί με δημοψήφισμα»

Νοεμβρίου 10, 2012
Από

Η   συγκέντρωση του Ασ. Γαβότση στο Δρυμό, το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη του Δ. Σαραμάντου την περασμένη βδομάδα,  η οποία χαρακτηρίσθηκε από  εντάσεις και  διαξιφισμούς. Αντίθετα  σε αυτήν  επικράτησε  ένα ιδιαίτερα φιλικό και οικείο κλίμα που χαρακτηρίζει όπως φαίνεται τις σχέσεις του Ασ. Γαβότση με τους κατοίκους του Δρυμού.

«Το πρόβλημά μας με το νερό είναι παλιό, όσο και τα χωριά μας» τόνισε ο Ασ. Γαβότσης κατά την ομιλία του και συνέχισε «ο Σαραμάντος όπως ομολόγησε το ήξερε, αλλά δεν ενημέρωσε τον κόσμο για να μην ….πανικοβληθεί. Εμείς σαν διοίκηση παρακολουθούσαμε τις μετρήσεις του νερού και παρεμβαίναμε άμεσα. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη διοίκηση Σαραμάντου. Ενώ το ήξερε δεν έκανε τίποτα» σημείωσε ο Ασ. Γαβότσης στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Δρυμού.

 Κύριο θέμα στη συζήτηση φυσικά το νερό. «Η οριστική λύση» σύμφωνα με τον Ασ. Γαβότση «θα προέλθει μόνο με την σύνδεση με την ΕΥΑΘ. Είχαμε έρθει σε επαφή σαν διοίκηση με την  ΕΥΑΘ, για να δώσουμε μία οριστική και εγγυημένη λύση για την  ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν ήμουν δήμαρχος θα το έβαζα σε δημοψήφισμα. Η σύνδεση με την ΕΥΑΘ έχει τα πλεονεκτήματα της έχει και τα μειονεκτήματα. Ας ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίσουμε». Η χημικός- μηχανικός κα Άννα Δεληπαπά διευκρίνισε  ότι το νερό δεν δημιουργεί πρόβλημα στα κηπευτικά και ότι  τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο Δρυμό μπορούν να καταναλωθούν. Επίσης αναφέρθηκε και στα σύστημα απονίτροσης που τοποθετήθηκε στα σχολεία του Δρυμού και στο ΚΑΠΗ, λέγοντας ότι αυτά τα συστήματα είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να παρακολουθούνται ώστε να αντικαθιστούνται έγκαιρα. Γενικότερα σημείωσε ότι η λύση της απονίτροσης είναι προσωρινή.

Τέλος για το νερό ο Ασ. Γαβότσης προσφέρθηκε να καλύψει προσωπικά το κόστος μίας νέας μέτρησης ποιότητας σε όλες τις γεωτρήσεις προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και έχει σαν αποτέλεσμα να πανικοβληθεί ο κόσμος.

Για τα άλλα ζητήματα του δήμου και του Δρυμού,  ο Ασ. Γαβότσης ανέφερε ότι αυτός όταν ανέλαβε δήμαρχος βρήκε αρκετές  μελέτες από την προηγούμενη διοίκηση του Καμπέρη,  τις οποίες τις τρεις τουλάχιστον τις ολοκλήρωσε και είναι υπερήφανος για αυτό,  όπως την αποχέτευση και το κλειστό  γυμναστήριο στο Δρυμό. «Όταν μετά από δύο σχεδόν χρόνια θα φύγει η σημερινή διοίκηση του Σαραμάντου, δεν θα αφήσει τίποτα πίσω της και η επόμενη διοίκηση που θα την διαδεχθεί δεν θα βρει τίποτα. Το μόνο έργο που κάνει και αυτό αμφισβητείται είναι η ανάπλαση της πλατείας του Μεσαίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ λες και είναι η πλατεία  Τραφάλγκαρ του Λονδίνου και η  διαμόρφωση του χώρου του Πολιτιστικού κέντρου Νεοχωρούδας προϋπολογισμού 500.000 ευρώ».

Επίσης ο Ασ. Γαβότσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επέκτασης του ΓΠΣ που παραμελήθηκε από τη διοίκηση του Σαραμάντου, στο κλείσιμο του κτηνιατρικού κέντρου της Μυγδονίας, στο κλείσιμο του ΙΚΑ Μυγδονίας  στη Λητή, στο κλείσιμο της βιβλιοθήκης και  στο κλείσιμο των τριών παιδικών  σταθμών λόγω των απολύσεων του προσωπικού, «χωρίς την παραμικρή αντίδραση της διοίκησης που αφήνει τη περιοχή της Μυγδονίας στο έλεος του Θεού» κατέληξε ο Ασ. Γαβότσης.

Από τον Άννα στον Καϊάφα για τη ΔΕΗ            

«Πήγα στη ΔΕΗ στην Αισώπου» είπε ένας δημότης, «σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο  Σαραμάντος,  την προηγούμενη βδομάδα  σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Αλλά τζάμπα πήγα. Ο υπάλληλος μου είπε γιατί ήρθες; Αυτή είναι δουλειά του δήμου, να διορθώσει τα στοιχεία». Τελικά η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει τη διόρθωση και τον παρέπεμψε πάλι στο δήμο. «Είναι σοβαρά πράματα αυτά;» διερωτήθηκε ο δημότης και κατέληξε «όπως τα έκανε ο δήμος να πάει να τα διορθώσει και να μην μας ανακατεύει εμάς σε μία τέτοια μεγάλη ταλαιπωρία».

Συμπαράταξη όλων

«Εγώ έκανα λάθη και καλώς έχασα. Τιμωρήθηκα, μπορούμε να πούμε. Αλλά το  θέμα είναι εάν τα λάθη είναι περισσότερα από τα έργα που έκανα σαν δήμαρχος. Γιατί λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι και όσοι δεν κάνουν τίποτα. Ας αφήσουμε τα λάθη και τους διαχωρισμούς και με τη συμπαράταξη όλων να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας» κατέληξε ο Ασ. Γαβότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποχέτευση και στο βιολογικό σταθμό, αφού είναι ο μόνος δήμος σαν πρώην δήμος Μυγδονίας που κατάφερε να τα αποκτήσει, καθώς και στα άλλα έργα της θητείας του που θέλει να τα δει να ολοκληρώνονται. «Αυτός είναι εξάλλου και ο  λόγος» όπως ανέφερε «που συνεχίζω να ασχολούμαι  με τα κοινά και για αυτό ζητάω  την υποστήριξη όλων σας».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 × 2 =