Για τις ξιπασμένες φιλανθρωπίες που αποσκοπούν στην προσωπική προβολή και προκαλούν το Ωραιόκαστρο.

Δεκεμβρίου 23, 2012
Από

«Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας» ή τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, για τον τρόπο που έχουν βρει ορισμένοι συμπολίτες μας προκειμένου  να επιτυγχάνουν την προσωπική τους προβολή.    Κάποιοι  το τελευταίο διάστημα προ των εορτών των Χριστουγέννων,  βάλθηκαν να μας πείσουν ότι οι  περισσότεροι φιλάνθρωποι  του ηλιακού συστήματος κατοικούν  στο Ωραιόκαστρο. Είναι ορισμένοι  που συστηματικά επιδίδονται στο «άθλημα» της φιλανθρωπίας, ως άλλοι  μιμητές της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.  Είναι μάλιστα τόσες πολλές  οι φιλανθρωπίες τους που κανονικά δεν θα πρεπε να υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας στο Ωραιόκαστρο που να δυστυχεί.

Όταν ένας πολιτικός επιχειρεί να φτιάξει ένα  ίματζ βασισμένο στην φιλανθρωπία, τότε πρέπει να ξέρει τα όρια της δημοσιότητας για  να αποφύγει και τον  κίνδυνο της  γελοιοποίησης. Γιατί μόνο αν θεωρεί  όλους τους άλλους βλάκες θα συνέχιζε  στην εποχή μας να κάνει  πολιτική, προβάλλοντας  την αφεντιά  του με τη φιλανθρωπία και μάλιστα με τα λεφτά των άλλων.

 Η φιλανθρωπία ή γίνεται από κυρίες και το φιλόπτωχο ταμείο τους η γίνεται σύμφωνα με τη χριστιανική ηθική, δηλαδή  με σεμνότητα και ταπεινότητα. Δεν τρέχεις να φωτογραφίζεσαι και να επιδεικνύεις με φαρδιά πλατιά χαμόγελα στα διάφορα σαβουροσάιτ, όπως ο κυνηγός το θήραμά του,  τα «κατορθώματα»  της φιλανθρωπίας σου. Ας σταματήσει  επιτέλους αυτός ο εμπαιγμός  από σεβασμό πρώτα- πρώτα σε αυτούς που υποτίθεται ότι απευθύνεται η φιλανθρωπία και δεύτερο- αλλά εξίσου σημαντικό –  προς αυτούς που ενισχύουν αυτές τις ενέργειες  από  το υστέρημά τους.  Με άλλα λόγια δεν μπορεί  να  χρησιμοποιείται η φιλανθρωπία  ως  προπέτασμα από τους διψασμένους για εξουσία και  τους άρρωστους για κυριαρχία. Δεν γίνεται να  ικανοποιείς  τη ματαιοδοξία σου  διατυμπανίζοντας  τις «φιλανθρωπίες» σου, χωρίς να προκαλείς.

Αν θέλουν να ασχοληθούν κάποιοι με τα κοινά να το κάνουν συμβάλλοντας με σοβαρότητα, ιδέες, προτάσεις και πράξεις  στην προαγωγή της αλληλεγγύης, την αντιμετώπιση  και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων, για να ξαναβρεί τουλάχιστον η πολιτική το αρχικό της νόημα. Ή είναι τόσο δύσκολο;

Ίσως να είναι τόσο δύσκολο για κάποιους, όσο και το να μπουν οι παίκτες του φετινού Παναθηναϊκού στη μεγάλη περιοχή της αντίπαλης ομάδας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 3 = 4