Σε επιφυλακή οι φιλόζωοι. Πώς χρησιμοποιούμε τον εισαγγελέα για την προστασία των αδέσποτων από τις φόλες ή γενικότερα τις απειλές και την κακοποίηση.

Φεβρουαρίου 11, 2013
Από

Για όλους τους  φιλόζωους  αυτή την περίοδο έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να προστατευθούν τα αδέσποτα από τις φόλες. Για το σκοπό αυτό υπάρχει η λεγόμενη  «ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ» η οποία είναι ουσιαστικά ένα βήμα, μία προειδοποίηση πριν τη μήνυση. Είναι ένα όπλο στα χέρια των φιλόζωων, που τους δίνει ο νόμος προκειμένου να προστατέψουν τα αδέσποτα. Επειδή πολλοί αναγνώστε μας ρωτούν πώς και τι να κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις  παρουσιάζομαι αναλυτικά τα βήματα.

 

1)      Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου που απειλεί για φόλες (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).
2) Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.
3) Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του τί ακριβώς θέλετε.
4) Αναφέρετε στον Εισαγγελέα της υπηρεσίας: «Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων , θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία»
5) Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία,δηλαδή να πάνε επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν Σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
6) Εάν είναι γείτονάς σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα , θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/η και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.3170/2003, τον οποίο καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.
( Ο νόμος σε pdf εδω: http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf )

 

 

Αίτηση προς τον Εισαγγελέα:Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας οταν έχουμε επαφή με τις αρχές για κακοποίηση ζώου ή απειλή για φόλα

Χρειάζεται να έχετε μαζί σας  την ταυτότητα σας. Παραθέτουμε  μία ενδεικτική αίτηση.
Στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσσαλονίκης

ΑΙΤΗΣΗ

(Αναγραφή των στοιχείων του αιτούντος/ης)

Στις………..            στην περιοχή  Ωραιοκάστρου  έγινα στόχος/ μάρτυρας απειλών που αφορούν την ζωή των αδέσποτων – δεσποζόμενων (ανάλογα με την περίπτωση) ζώων που διαβιούν στην ως άνω περιοχή. 

Συγκεκριμένα ….(περιγραφή των γεγονότων ,στο σημείο της περιγραφής του συμβάντος παραθέτουμε τα στοιχεία του/της δράστη.). 

Επειδή η ως άνω απειλούμενη πράξη, αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το αρ. 16 παρ. α του ν. 4039/12 σε συνδυασμό με το αρ. 20 παρ. 3 του ιδίου νόμου, παρακαλώ όπως εκδόσετε εισαγγελική παραγγελία προς το ….Α.Τ. (αναγραφή του αρμόδιου αστυν. τμημ.), για να κληθεί και να της/του γίνουν οι κατά νόμο απαραίτητες συστάσεις.

Η/Ο αιτούσα/ων

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 4 = 13