Επαγγελματίες Παλαιοκάστρου σε απόγνωση προς Δήμο Ωραιοκάστρου: «Ήταν η κρίση, και εσείς με την μονοδρόμηση μας αποτελειώσατε».

Μαρτίου 9, 2013
Από

«Τη Δευτέρα θα σας φέρουμε τα κλειδιά από τα μαγαζιά» είπε ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών που έχουν τα καταστήματα τους στην Π.Μελά δίπλα από το 3ο γυμνάσιο. «Τα μαγαζιά μας ήταν στο κέντρο και  με την μονοδρόμηση που κάνατε βρέθηκαν στο απόκεντρο» τόνισε ο Σάκης Παπάζογλου στο δημοτικό συμβούλιο και συνέχισε «Πουλούσαμε 70 καφέδες και τώρα δεν πουλάμε ούτε 18. Για να έρθει ένας πελάτης πρέπει να κάνει ολόκληρο κύκλο.  Μας σβήσατε» είπε και κατέληξε ρωτώντας «Τι πετύχατε με αυτό που κάνατε;». Μετά όταν ήρθε η ώρα της απάντησης από το δήμαρχο άρχισαν ως συνήθως ….τα ευτράπελα. Προηγουμένως  όμως και όπως το συνηθίζει ο Σαραμάντος όταν βλέπει κόσμο στο δημοτικό συμβούλιο,  εξαπόλυσε και μία προσωπική επίθεση αυτή τη φορά εναντίον του Ασ. Γαβότση. Τον ενοχλεί φαίνεται αφάνταστα που ο γιατρός συνδυάζει την επαγγελματική του δραστηριότητα με την ενασχόλησή του με τα δημοτικά και για αυτό του επιτέθηκε. Η αντιπαράθεση μέσα στα πολιτικά όρια και όταν δεν παίρνει προσωπικές διαστάσεις είναι φυσικά θεμιτή. Όταν όμως ξεφεύγει και παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά, τότε καταντάει  ξεκατίνιασμα και μάλιστα μέσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που το υποβαθμίζει.

Ο Σάκης Παπάζογλου ενώ μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο.

Η  ευθύνη βεβαίως πρώτα-πρώτα βαραίνει το δήμαρχο, που οφείλει να στέκεται στο ύψος του θεσμού και δυστυχώς για το θεσμό ο Σαραμάντος δείχνει, παρότι  μπήκε στην τελευταία φάση της θητείας του,   ότι ακόμη δεν μπορεί  να το πιστέψει ότι είναι δήμαρχος.  Οι άθλιοι και φθηνοί υπαινιγμοί   για «γυναικολογικές γνώσεις»   και  για την ηλικία του γιατρού Ασ. Γαβότση,  καθώς και  η προτροπή του Σαραμάντου  να πάει σε κανένα …ΚΑΠΗ για  να μην ασχολείται με τα δημοτικά, απλά φανερώνουν  το φόβο του  για τις επόμενες εκλογές που θα τον έχει αντίπαλο.  Εξάλλου με ένα φτωχό λεξιλόγιο των πέντε – έξι λέξεων   κάποιος που μιλάει επί μία ώρα συνεχώς είναι επόμενο να επαναλαμβάνεται και να προκαλεί εκτός από την αφόρητη πλήξη και την έντονη επιθυμία για διάλειμμα   και την απέλπιδα  προσπάθεια   φυγής  στους άτυχους δημότες που θα βρεθούν  για κάποιο λόγο  να υπομένουν  αυτό το άθλιο θέαμα.

Εν πάση περιπτώσει ευτυχώς βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου και Τ. υπηρεσιών,  Αν. Πολυχρονίδης που ήξερε το θέμα και εξήγησε στους ανθρώπους ότι η μονοδρόμηση στο Παλαιόκαστρο  αποτελεί την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που έγινε το 2008 και ότι προηγήθηκαν συναντήσεις και διαβούλευση με τους επαγγελματίες. Τους τόνισε μάλιστα ότι η εκ νέου αλλαγή στο κυκλοφοριακό απαιτεί μία διαδικασία και ότι αυτή δεν θα περιλαμβάνει την διαδρομή του ΟΑΣΘ. Τέλος, κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος είπε ότι «θα το δούμε από Δευτέρα και ότι μπορεί να διορθωθεί θα διορθωθεί».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 6 = 14